Rijkswaterstaat Duurzaam RWS app: beleef de projecten in virtual reality

Rijkswaterstaat heeft een virtual reality-app uitgebracht; Duurzaam RWS. Met deze applicatie kun je zelf de projecten die uitgevoerd worden van dichtbij bekijken. Denk aan de energieneutrale snelweg A6 en de drijvende zonnepanelen.

Duurzaam RWS app

De Duurzaam RWS app is uitgebracht door de Rijksoverheid. De applicatie geeft inzicht in verschillende projecten die door Rijkswaterstaat worden uitgevoerd. Denk aan de aanleg en het onderhoud van dijken, snelwegen, rivieren en polders. In 2030 wil Rijkswaterstaat energieneutraal zijn en een bijdrage leveren aan de circulaire economie.

Rijkswaterstaat Duurzaam RWS app

Virtual reality projecten

De verschillende projecten die in de Duurzaam RWS app zijn te bekijken, dragen bij aan een duurzame leefomgeving. De beelden zijn te bekijken in virtual reality, zodat je om je heen kunt kijken. Ook krijg je tijdens het afspelen interessante informatie te horen.

Rijkswaterstaat Virtual Reality

De projecten die je kunt bekijken zijn onder andere de LED-verlichting bij de snelweg A2, drijvende zonnepanelen, een windpark en de energieneutrale snelweg A6. Je hoeft geen acties te bevestigen met toetsen, alles werkt door enkele tellen naar de button van je keuze te kijken. Wil je de huidige video verlaten, dan kan je naar beneden kijken en zie je het UIT-bord.

Duurzaam RWS app

Downloaden

Via onderstaande button kan je de Duurzaam RWS app gratis downloaden uit de Google Play Store.

Duurzaam RWS
Duurzaam RWS
Ontwikkelaar: Rijksoverheid
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel