Sprayscape: maak VR-foto’s met experimentele Google-app

Vorig jaar lanceerde Google Android Experiments, een platform voor ontwikkelaars om nieuwe experimenten en ideeën te delen. Google is naar eigen zeggen zo onder de indruk van de inzendingen dat het nu zelf een duit in het zakje doet. Met Sprayscape kun je zelf gemakkelijk 360 graden foto’s maken met de gyroscoop in je telefoon.

Sprayscape

De experimentele app komt uit handen van een aantal ontwikkelaars bij Google, van Android Experiments. Sprayscape laat gebruikers makkelijk zelf een 360 graden foto maken, hierbij zie je tijdens het maken van de foto welke gedeelten je nog mist. Naderhand wordt de foto als platte panorama opgeslagen, maar kan deze via het web ook weer in 360 graden bekeken worden.

Sprayscape google

Je deelt de gemaakte Sprayscape’s gemakkelijk via een link. Heb je een Google Cardboard, dan kun je die gebruiken voor het bekijken van de scape. Het lijkt dan net alsof je ook echt op die locatie aanwezig bent.

Omdat de app een experiment betreft kan het zijn dat de camera niet werkt in de app. De Sprayscape app is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Sprayscape
Sprayscape
Ontwikkelaar: Google Creative Lab
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel