Daydream View: comfortabele VR-headset van Google

Tijdens het speciale Google evenement in San Francisco heeft Google een VR-headset aangekondigd met de naam Daydream View. Deze comfortabele VR-headset is anders dan de headsets die nu verkrijgbaar zijn.  

Daydream View

Google heeft vandaag haar voortgang gedeeld op het gebied van VR en Daydream. Eerder kondigde Google al Daydream aan, toen ging het voornamelijk over de specificaties die nodig waren voor het tonen van VR-content. Nu wordt Daydream ook echt een product met Daydream View. De Daydream View is een VR-headset die zeer gevoelig is als het gaat om het volgen van je bewegingen. Alles wat je ziet via de Daydream View verloopt zonder enige vertraging.  Daydream View

De VR-headset ziet er niet uit zoals de VR-headsets van bijvoorbeeld Samsung. De bril zelf is gemaakt van een comfortabele zachte stof. Google merkt ook op dat de Daydream View makkelijk te gebruiken is. Met de afstandsbediening kun je ergens op richten, naar zwaaien of aanwijzen. De controller kun je gemakkelijk opbergen in de VR-headset zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar de afstandsbediening. De Pixel telefoons zijn de eerste smartphones die voor Daydream geschikt zijn maar de headset werkt ook met andere smartphones.

Daydream VR-headset kleuren

Google Play Movies en Youtube komen eveneens naar de Daydream View zodat je helemaal op kunt gaan in een film. Ook kun je je eigen foto’s bekijken via Google Foto’s. Daarnaast zijn er voor het einde van dit jaar al zeker 50 apps verkrijgbaar die met de Daydream headset werken.

De Daydream View kost 79 dollar en zal rond november verkrijgbaar zijn in de kleuren Slate, en later ook Crimson en Snow.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel