Huawei en Leica gaan samen fotografie en virtual reality innoveren

Huawei gaat nog intensiever samenwerken met Leica, de bedrijven hebben samen een nieuw onderzoeks- en innovatiecentrum geopend. Daar gaat Huawei met Leica onderzoek doen naar nieuwe optische systemen en mogelijkheden voor virtual reality en augmented reality.

Max Berek Innovation Lab

De succesvolle samenwerking tussen Leica en Huawei is deels te danken aan de Huawei P9 die hoge ogen gooit. De twee bedrijven hebben samen het Max Berek Innovation Lab geopend. Het lab is vernoemd naar de Duitse microscopie pionier Max Berek, ook ontwikkelde hij de eerste Leica lenzen. Het laboratorium is gevestigd in het hoofdkantoor van Leica in Wetzlar, Duitsland.

“Huawei en Leica delen niet alleen een enorme innovatiekracht en jarenlange onderzoekservaring, maar ook hun toewijding aan het verstrekken van de hoogste kwaliteitsnormen.” – Markus Limberger, Chief Operating Officer (COO) van Leica Camera AG en directeur van het Max Berek Innovation Lab.

In het laboratorium wordt onderzoek gedaan naar computational imaging, augmented reality (AR) en virtual reality (VR) oplossingen. Het onderzoek naar nieuwe technologieën om optische systemen nog beter te maken staat voorop. Niet alleen fotocamera’s kunnen beter, ook camera’s op je smartphone moeten in de toekomst nog beter worden.

“In de toekomst zal meer dan 90 procent van het dataverkeer foto’s en video’s zijn” zegt Ren Zhengfei, Huawei oprichter en CEO. Door de samenwerking hopen beide bedrijven geavanceerde innovaties te leveren op het gebied van imaging en fotografie.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel