Google Earth Timelapse laat je gave veranderingen zien in de wereld

Google heeft een geheel verbeterde versie van Google Earth Timelapse beschikbaar gesteld. Hiermee kan je de veranderingen bekijken op de aardbol. Niet alleen bekende plaatsen zie je door de jaren heen, je kunt ook je eigen dorp of stad bekijken via de interessante timelapse.

Google Earth Timelapse

Google Earth Timelapse werd in 2013 uitgebracht en is nu een aanzienlijke verbetering. Met de nieuwe versie van Timelapse kan je de veranderingen op aarde bekijken. Een enorme hoeveelheid nieuwe data en scherpere beelden laten je de veranderingen nog beter zien. Je kunt zien hoe een plaats is veranderd in de periode van 1984 tot en met 2016.

De timelapse wordt automatisch afgespeeld en hiervan kan je de snelheid aanpassen. Bij de ene locatie is de klimaatverandering duidelijker zichtbaar, dan bij de andere. Denk aan de oliestaat Qatar dat een stuk groter is geworden of de Aral Sea, die een heel stuk kleiner is geworden. In onderstaand gifje is Tibet, China te zien.

Google Earth Timelapse

Er is geen Google Earth Timelapse app, je kunt alle beelden bekijken en opzoeken via de interactieve website van Earth Engine.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel