17 beste tips voor de Huawei P10, P10 Lite en P10 Plus

Dit jaar is de Huawei P10 het vlaggenschip van de Chinese fabrikant. Het toestel volgt de Huawei P9 op die vorig jaar werd uitgebracht. DroidApp heeft de afgelopen weken de Huawei P10 uitgebreid getest en heeft naar aanleiding van onze ervaringen de beste Huawei P10 tips op een rij gezet. Daarnaast kun je de tips ook gebruiken voor de Huawei P10 Plus en Huawei P10 Lite.

Huawei P10 tips

Ben je in het bezit van de Huawei P10, P10 Plus of P10 Lite? Lees dit artikel dan zeker, want met deze 17 Huawei P10 tips haal je nog meer uit je nieuwe smartphone. Denk aan handige slimme features bij de camera, de snelkoppelingen en de vingerafdrukscanner. We zetten alle slimme Huawei P10 tips voor je op een rij.

Huawei P10 tips

Navigatietoetsen

Bij de Huawei P10 bevindt de vingerafdrukscanner zich aan de voorzijde van de telefoon. Hierdoor kun je het toestel direct ontgrendelen als deze op tafel ligt. Er is de mogelijkheid om hier extra slimme functies aan te koppelen. Bij instellingen kun je kiezen voor navigatietoets, daar kun je kiezen om ‘navigatietoetsen buiten het scherm’ te selecteren. De on-screen toetsen verdwijnen dan uit beeld.

Door het midden van de navigatietoets aan te raken kan je een stap terug gaan. Hou je de toets ingedrukt, dan ga je naar het startscherm en ook kun je erover vegen en zie je de recente taken, ofwel het multitask-venster. Tevens kun je de volgorde van de toetsen aanpassen naar eigen wens.

Huawei P10 navigatietoets

Vingerafdrukscanner

Bij Instellingen > Vingerafdruk-ID kun je bepaalde instellingen aanpassen voor het gebruik van de vingerafdrukscanner. Na het invoeren van je pincode voor de beveiliging vind je een overzicht met de instellingen. Zo kun je er voor kiezen om bepaalde content te vergrendelen in een ‘kluis’ en kun je apps vergrendelen. Ook kun je daar meerdere vingerafdrukken toevoegen, met een maximum van 5.

Huawei P10 vingerafdruk

App-tweeling

De Huawei P10 beschikt over de functie ‘App Tweeling’. Deze feature is handig als je twee WhatsApp-nummers op je toestel wilt gebruiken. Standaard biedt de chat-app deze functie niet. App-tweeling is handig als je bijvoorbeeld zowel je zakelijke nummer als je privé-nummer wilt gebruiken voor WhatsApp. Je kunt app-tweeling ook gebruiken voor Facebook.

Huawei P10 App Tweeling

Camera-instellingen

De camera-instellingen geven je verschillende extra mogelijkheden. De dual-camera van de Huawei P10 heeft namelijk erg veel te bieden. Je bereikt de instellingen door in de camera-app van rechts naar links te vegen. Je krijgt dan een overzicht te zien met de cameraresolutie. Dit kan handig zijn als je in de hoogste resolutie wilt fotograferen of juist in breedbeeld en dus met minder megapixel.

Ook andere instellingen vind je hier zoals spraakbesturing, het uitschakelen van het sluitergeluid bij het maken van een foto en een cameraraster. Als je de instellingen naar wens hebt ingesteld voor de fotocamera, vergeet dan niet de videocamera in te schakelen en ook daar de instellingen aan te passen.

Huawei P10 Camera instellingen

Modi en Watermerk in je foto

De camera van het toestel geeft je uitgebreide mogelijkheden. Eén van de mogelijkheden is het vastleggen van een foto waarbij je een watermerk kunt toevoegen. Door in de camera-app van links naar rechts te vegen krijg je een overzicht te zien van alle modi die beschikbaar zijn. Eventueel kun je nog meer modi downloaden.

Eén van de opties is ‘Watermerk’. Je kunt hierbij extra informatie toevoegen aan je foto. Denk aan de actuele temperatuur, je huidige locatie, de datum of andere leuke elementen. Ook kun je bij een bergwandeling de hoogte toevoegen aan je foto. Door in het modi scherm linksboven op het potloodje te tikken, kun je de volgorde van de modi veranderen.

Screenshot maken

Wil je een screenshot maken op de Huawei P10? Dan kun je dit op verschillende manieren doen. Door de power-button en volumetoets naar beneden een paar tellen ingedrukt te houden, wordt automatisch een schermopname gemaakt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om met je knokkel twee keer op het scherm te tikken. Ook dan wordt er vanzelf een screenshot gemaakt.

Huawei P10 screenshot maken

Split-screen

Een handige functie in Android 7.0 Nougat en dus ook op de Huawei P10 is de split-screen modus. Hiermee kun je twee apps op één scherm draaien en kun je bijvoorbeeld een YouTube-filmpje kijken tijdens het gebruiken van WhatsApp. Hiervoor hou je onderin beeld het vierkantje, de multitask-toets, een paar tellen ingedrukt. Je kunt het venster sluiten door op de drie puntjes in het blauwe ovale icoontje drukken en vervolgens op het kruisje.

Huawei P10 multitasking

Naam provider verbergen, batterijpercentage en netwerksnelheid

Standaard zie je bovenin beeld de naam van de provider staan. Maar misschien zit je hier wel helemaal niet op te wachten. Bij de instellingen kun je dit uitschakelen. Hiervoor ga je naar Instellingen > meldingen en statusbalk en zet het blauwe palletje van ‘Naam provider weergeven’ op grijs. Daar kun je bijvoorbeeld ook kiezen om de netwerksnelheid en het batterijpercentage te tonen.

Huawei P10 meldingen

Uitschakelen melding stroom intensieve apps

Huawei houdt gebruikers graag op de hoogte van apps die veel stroom verbruiken. Soms zijn deze meldingen niet helemaal nodig of zelfs storend. Zit je ook niet te wachten op deze meldingen dan kun je deze gelukkig gewoon uitschakelen. Ga hiervoor naar Instellingen > Batterij en druk rechtsbovenin op het tandwieltje voor de batterij-instellingen. Hier schakel je vervolgens ‘stroomintensieve prompt’ uit.

Huawei P10 stroomintensieve prompt

Icoontjes Snelle instellingen

Wanneer je de bovenste balk naar beneden veegt krijg je je notificaties te zien. Daarbij zijn er ook verschillende zogenoemde ‘Snelle instellingen’. Zo kun je snel WiFi, Bluetooth, NFC of schermrotatie inschakelen. Functies die je veel gebruikt kun je verplaatsen zodat je ze nog sneller kunt bedienen. Om de volgorde van de icoontjes van snelle instellingen aan te passen veeg je het scherm uit en kies je bovenin voor het potloodje. Vervolgens kun je icoontjes ingedrukt houden en verplaatsen naar de plaats waar jij wilt.

Huawei P10 snelle instellingen

Oogcomfort modus

Het blauwe licht wat smartphones uitstralen is niet in elke omgeving even goed voor je ogen. Vooral wanneer je je smartphone vanuit bed nog even wilt bedienen kun je voor een betere nachtrust maar beter je smartphone aan de kant leggen. Wij bij DroidApp weten dat dit niet voor iedereen zal werken en ook Huawei weet dit. Bij de Huawei P10 kun je de oogcomfort modus inschakelen. Deze optie vind je als icoontje tussen de snelle instellingen of bij Instellingen > weergave > oogcomfort. Handig daaraan is dat je daar ook de oogcomfort-modus automatisch op vaste tijden in- en uit kunt schakelen.

Huawei P10 oogcomfort

Menu/app-lade

Met de komst van EMUI 5.0 is het ook eindelijk mogelijk een apart app-menu in te schakelen, een zogenoemde app-drawer. Dit betekent dat je apps en widgets niet meer verspreid staan over de homescreens maar gewoon in het aparte menu. Je kunt de app-drawer, ook wel app-lade zelf inschakelen. Hiervoor ga je naar Instellingen > startschermstijl > lade.

Huawei P10 app lade menu

Eén hand modus/kleiner scherm

Vind je de Huawei P10 toch te groot voor in je hand? Dan kan je horizontaal over de navigatietoetsen onderin beeld vegen. Het scherm wordt dan een stuk kleiner zodat je het gemakkelijk(er) met één hand kunt bedienen. Je kunt door links-rechts of rechts-links ook nog de kant kiezen waar naar het scherm verkleind moet worden.

Huawei P10 een hand modus

WiFi+

De Huawei P10 beschikt over de slimme functie WiFi+. Hiermee wordt gekeken hoe de connectie is met het WiFi-netwerk. Wanneer je WiFi instabiel of traag is, wordt overgeschakeld naar het mobiele netwerk. Daarnaast zorgt WiFi+ er ook voor dat WiFi automatisch in- of uitgeschakeld wordt op basis van je locatie. Je vindt WiFi+ bij Instellingen en dan op WiFi tikken. Je ziet dan de mogelijkheid om WiFi+ in- of uit te schakelen.

Huawei P10 Wifi+

Energiebesparing

Wil je batterij besparen omdat de accu bijna leeg is? Bij Instellingen > batterij kun je de energiebesparing inschakelen. Er kan hierbij ook gekozen worden voor de Ultra Power Saving modus waarbij de basisfuncties alleen beschikbaar zijn en je bijvoorbeeld alleen nog kunt bellen. Dit is handig als je écht voorlopig geen stopcontact tegen gaat komen en je nog wat stroom over wilt houden.

Bestandsbeheer

Op zoek naar je bestanden? In het menu met applicaties vind je de app ‘Bestanden’. Dit is een bestandsbeheerder die je toegang geeft tot de bestanden, documenten en meer die op je Huawei P10 zijn opgeslagen. De verschillende content wordt gebundeld per soort, maar je kunt ook alle mappen langsgaan door bovenin het tabje ‘lokaal’ te kiezen. Mocht je nog meer functies willen voor een file-manager dan raden we absoluut Solid Explorer 2.0 aan.

Huawei P10 bestandsbeheer

Map aanmaken

Een map aanmaken op je Huawei P10 gaat gemakkelijk. Een map kan gebruikt worden om bepaalde apps te bundelen waarbij je bijvoorbeeld folders aan kunt maken met apps voor het weer, het nieuws of bijvoorbeeld foto-apps. In het menu kies je voor een app die je ingedrukt houdt. Vervolgens sleep je die naar een app op het homescreen waarna er een map gemaakt worden. Door de map te openen en op de naam van de map te tikken, kan je de naam ervan hernoemen.

Huawei P10 map folder

Wil je meer informatie over de Huawei P10 of de andere toestellen uit de P10-serie? Bekijk alle informatie, prijzen en meer op de toestelpagina’s.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel