Samsung Galaxy S8 (Plus): dit zijn de officiële accessoires, covers, hoesjes en meer

Samsung kwam eind maart met de introductie van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Beide smartphones zullen eind april uitgebracht worden en om je toestel goed te beschermen zijn er verschillende Galaxy S8 accessoires beschikbaar. Wij zetten de Galaxy S8 hoesjes, cases en andere accessoires voor je op een rij.

Samsung Galaxy S8 accessoires

Het vlaggenschip van Samsung is dit jaar de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Met het nog grotere display (5,7 inch bij de S8, 6,2 inch bij de S8+) en de vingerafdrukscanner aan de achterzijde heeft het toestel weer veel nieuws te bieden. Samsung komt met een vrij grote reeks accessoires op de markt voor je Galaxy S8. Of je nou kiest voor een Galaxy S8 case, hoesje, cover, wireless charger of wat dan ook, we zetten de officiële accessoires voor je op een rij.

Galaxy S8 hoesjes

We beginnen met het overzicht van de verschillende Galaxy S8 hoesjes, cases en covers die Samsung voor het toestel heeft gemaakt. Kies je voor een ‘boekje’ of alleen voor bescherming aan de achterkant?

Galaxy S8 LED view cover

LED View Cover

Bij eerdere toestellen zagen we al de LED View Cover en deze is er nu eveneens voor de Galaxy S8. Deze stijlvolle case is beschikbaar in verschillende kleuren en beschikt aan de voorkant over LED-lampjes. De LED View Cover geeft belangrijke informatie zoals gemiste oproepen, meldingen en dergelijke. Er is ondersteuning voor 54 pictogrammen die ook op de cover getoond kunnen worden. De Galaxy S8 LED View Cover heeft ook ruimte voor één pasje.

Te koop voor €59,99

Galaxy S8 Clear cover

Clear Cover

Dan is er ook nog de Galaxy S8 Clear Cover. Deze beschermt de smartphone aan de achterzijde en blijft je wel ruimte geven aan de poorten, toetsen en natuurlijk de camera. De Samsung Clear Cover heeft een dikte van 0,8 millimeter en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Te koop voor €19,99

Galaxy S8 Silicone Cover

Silicone Cover

De silicone cover zorgt door de dikkere omvang voor een nog betere bescherming voor de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. De toetsen en camera blijven beschikbaar en deze case biedt puur bescherming voor de achterkant van de telefoon. Je vindt de silicone cover voor het toestel in verschillende kleuren.

Te koop voor €29,99

Galaxy S8 Clear View Standing Cover

Clear View Standing Cover

De Galaxy S8 Clear View Standing Cover is niet zomaar een hoesje voor je nieuwe smartphone. Het beschermt de telefoon zowel aan de voor- als aan de achterkant en is te vinden in diverse kleuren. De doorzichtige flap geeft informatie over notificaties of een inkomende oproep. Daarnaast kun je gewoon oproepen beantwoorden zonder het hoesje te openen. Zoals de naam al aangeef kun je het hoesje zo uitvouwen dat je de smartphone neer kunt zetten. Ideaal voor bijvoorbeeld het kijken van een film.

Te koop voor €59,99

Galaxy S8 2Piece Cover

2Piece Cover

Een andere manier van bescherming vind je bij de 2Piece Cover voor de Galaxy S8 en S8 Plus. Dit type hoesje is weer eens wat anders dan het hoesje wat we kennen. De 2Piece Cover is voorzien van kleurrijke vormen. Je kunt kiezen uit verschillende kleurcombinaties en bestaat uit twee onderdelen. Eén stuk dat je aan de onderkant kunt bevestigen en één stuk dat je aan de bovenkant kunt bevestigen. Dit vormt samen de cover en beschermt dus niet de hele achterzijde van de S8. Deze Duitse video geeft een beter beeld van de case.

Te koop voor €19,99

Galaxy S8 Alcantara Cover

Alcantara Cover

Een erg luxe cover voor je Galaxy S8 aan het zoeken? Dan is misschien de Alcantara Cover een optie. Deze is voorzien van vlekwerend alcantara-materiaal, dat aanvoelt als suède maar is vervaardigd uit kunststof. Het beschermt de achterkant en zijkant van je toestel en geeft gewoon toegang tot de toetsen, de camera en de vingerafdrukscanner.

Te koop voor €49,99

Galaxy S8 Keyboard Cover

Keyboard Cover

De Galaxy S8 Keyboard Cover is niet zomaar een hoesje voor je telefoon, maar een volwaardig toetsenbord. Het doet een beetje denken aan de BlackBerry, maar dan gewoon op je eigen Samsung Galaxy S8. Je kunt de toetsenbord cover gewoon aan de voorkant vastklikken waarna je kunt beginnen met typen. Je hoeft hem niet eerst op te laden of dergelijke. Bij het toetsenbord wordt ook een case meegeleverd voor de bescherming van de achterkant.

Te koop voor €59,99

Galaxy S8 Screenprotector

Galaxy S8 screenprotector

Ter bescherming van het display is een Galaxy S8 screenprotector handig. Het beschermt het glaswerk tegen krassen. Er zijn veel soorten screenprotectors in de verkoop, maar Samsung zelf heeft ook een eigen screenprotector voor de S8 en S8 Plus uitgebracht. De protector wordt geleverd met een doekje en sticker om het stof en vuil van het scherm te halen, voordat je het folie op het scherm plakt. Met het meegeleverde kaartje strijk je het schermfolie glad.

Te koop voor €14,99/€19,99

Andere Galaxy S8 accessoires

Samsung heeft nog een aantal accessoires op de markt gebracht die je kunt gebruiken bij je nieuwe toestel. Denk aan een powerbank, de oplader en de DeX waarmee je je S8 omtovert tot een computer.

Galaxy S8 Wireless Charger

Galaxy S8 draadloze oplader

De Samsung Galaxy S8 en S8 Plus bieden allebei ondersteuning om het toestel draadloos op te laden. Hiervoor hoef je de wireless charger enkel maar aan te sluiten op het stopcontact en leg je je S8 op de plaat. Het laden gaat wel iets langzamer, maar één van de voordelen is dat je niet eerst de kabel hoeft los te halen als je bijvoorbeeld gebeld wordt. Het Samsung Wireless Fast Charging Station kun je zowel liggend gebruiken als staand, waarbij je dus je toestel rechtop hebt staan. Een voordeel van de Galaxy S8 Wireless Charging Pad is dat er een LED-notificatie gaat branden tijdens het laden. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart en bruin.

Te koop voor €69,00/€79,00

Galaxy S8 Battery Pack powerbank

Samsung Galaxy S8 Powerbank 5100 mAh

Bij een nieuwe smartphone hoort ook een nieuwe reeks met powerbanks. Het Galaxy S8 Battery Pack is voorzien van een accucapaciteit van 5100 mAh. De powerbank heeft een output van 3,1 Ampere en kan je toestel dankzij Adaptive Fast Charging snel worden opgeladen. De Samsung Galaxy S8 is stijlvol vormgegeven in de kleuren blauw en wit/grijs. Er is een LED-indicator die aangeeft hoe vol de batterij nog zit van de accupack.

  • Te koop voor €59,99 en is verkrijgbaar bij Coolblue

Samsung DeX S8

DeX Docking Station

Dan is er ook nog Samsung DeX. Dit is een accessoire waarmee je je Galaxy S8 kunt aansluiten op een monitor. Hierdoor krijg je een desktop-ervaring zonder tussenkomst van computer. Daarnaast kun je een toetsenbord en muis aan de DeX koppelen. Verschillende apps, waaronder Excel, Word en PowerPoint van Microsoft zijn geoptimaliseerd voor weergave op het grotere scherm. Ook kun je dankzij het DeX Docking Station films kijken en er is een HDMI aansluiting. Er is voor het netwerk draadloze ondersteuning en een mogelijkheid tot het inpluggen van een Ethernet-kabel. Daarbij kun je direct tegelijkertijd de accu van je telefoon opladen.

Alle details over de twee smartphones, met actuele prijzen, abonnementen en specificaties vind je op de smartphone-pagina’s. Deze bereik je via onderstaande button.

Lees ook

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel