Wat zijn de verschillen tussen de Samsung Galaxy S7 (Edge) en Galaxy S8 (Plus)?

In de afgelopen week kondigde Samsung de nieuwe Galaxy S8 en Galaxy S8+ aan. Beide toestellen volgen de S7-serie op die bestond uit de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Maar wat zijn de verschillen tussen de S7 en de S8? We zetten de verschillen voor je op een rij. Voor welk toestel ga jij?

Verschillen Galaxy S7 en Galaxy S8

Van de week werd de Samsung Galaxy S8 (en Plus) aangekondigd en ook kun je het toestel nu pre-orderen. Wat zijn de verschillen tussen de Galaxy S7 en Galaxy S8? Die vraag zullen we in dit bericht voor je beantwoorden.

In ieder geval is er het verschil dat er geen versie meer is met een standaard beeldscherm zoals bij de Galaxy S7. Zowel bij de Galaxy S8 als de S8+ zijn er Edge beeldschermen en lopen deze door aan de zijkanten van het scherm. Wel is aan de voorzijde het scherm een stuk groter dan bij de S7 wat komt door het besparen van ruimte.

Samsung Galaxy S7 - Galaxy S8
S7 – S8

Design

We blijven even aan de voorkant, want daar ontbreekt nu de home-button. Wel beschikt de S8 nog altijd over een vingerafdrukscanner maar is deze naar de achterkant verplaatst en is te vinden naast de camera. De behuizing van het toestel blijft IP68-gecertificeerd waardoor het stof- en waterbestendig is.

Display

Het display van de S8 en S8+ is groter en heeft een andere beeldverhouding; namelijk 18,5:9. Dit betekent dat het scherm langwerpiger is. De accucapaciteit van de S7/S8 is hetzelfde. Bij de S8+ heb je in plaats van 3600 mAh bij de S7 Edge, nu 3500 mAh. Bij beide toestellen is er ondersteuning voor Quick Charge en draadloos opladen. Daarnaast is de USB-poort vervangen door een USB Type-C poort en is er een 8 megapixel front-camera in plaats van 5 megapixel. De camera aan de achterkant blijft hetzelfde met 12 megapixel.

Samsung Galaxy S7 Edge - Galaxy S8
S7 Edge – S8

Processor

De processor van de Galaxy S7 was al niet slecht met een octa-core processor met kernen van 4x 2.3 GHz en 4x 1.6 GHz. Bij de S8 is er de Exynos 8895 processor met een rekenkracht van 4x 2.3 GHz en 4x 1.7 GHz. In de praktijk zal je hier geen verschil in merken. Ook blijft het 4GB aan RAM-geheugen maar is wel de opslagruimte opgekrikt van 32 naar 64GB. Je kunt dit blijven uitbreiden met een geheugenkaart.

Beveiliging

Waar de Galaxy S7 (Edge) was uitgerust met enkel een vingerafdrukscanner, is de S8 dat met nog twee extra manieren van beveiliging. Zo is er een gezichtsherkenning en een irisscanner. Overigens schreven we vrijdag al dat de gezichtsherkenning niet volledige beveiliging biedt en al ontgrendeld lijkt te kunnen worden met een foto.

Nougat en Bixby

Zowel de Samsung Galaxy S8 als de Samsung Galaxy S8+ draaien op Android 7.0 Nougat en hebben Samsung Experience als skin, de opvolger van TouchWiz. Echter heeft Samsung sinds vorige maand ook de Android Nougat update uitgerold in Nederland, waardoor hier niet veel verschillen in zullen zitten. Wel is de S8 voorzien van Bixby, de nieuwe digitale assistent van Samsung. Wel moeten we nog afwachten of hij in Nederland echt nuttig zal zijn. De spraakbesturing zal in ieder geval niet in het Nederlands werken voorlopig.

Samsung DeX S8

Samsung DeX

Dan is er nog Samsung Dex. Dit is een accessoire waarmee je je smartphone als soort van desktop kunt gebruiken. Samsung DeX is een dock die je koppelt aan een monitor, muis en toetsenbord. Je kunt apps op het grotere scherm openen en ook kun je dankzij de samenwerking met Microsoft gebruik maken van Word, Excel en PowerPoint op je S8, op het grote scherm. De Galaxy S7 heeft de DeX ondersteuning niet.

De grote verschillen: Galaxy S7 vs Galaxy S8

De grote verschillen zitten hem dus vooral in het design, de plaatsing van de vingerafdrukscanner, de schermgrootte en resolutie en de accu. De camera (met uitzondering van de front-camera) zijn vrijwel identiek en ook bij de andere features was de Galaxy S7 (Edge) al rijkelijk uitgerust. Qua features is de stand vrijwel gelijk, qua design wint de Galaxy S8 (Plus) het naar onze mening absoluut.

Wel is er een groot prijsverschil. Op moment van schrijven kost de Galaxy S7 Edge ongeveer 590 euro, de S7 ongeveer 500 euro. Voor de Galaxy S8 betaal je 799 euro en voor de S8+ komt er 100 euro bij; 899 euro. Het is persoonlijk of je dit verschil in je portemonnee kunt missen. We verwachten dat ook de S7 (Edge) nog wel een Android O update kan verwachten, maar daarover heeft Samsung nog niks losgelaten maar ligt wel voor de hand.

Samsung Galaxy S7 vs Galaxy S8 vergelijking

Alle informatie

Via onderstaande buttons kun je de specificaties, actuele prijzen, gerelateerd nieuws en nog veel meer bekijken. Voor welk toestel ga jij?

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel