Gezichtsherkenning Galaxy S8 in negatief daglicht: toestel ontgrendelt met foto

De Samsung Galaxy S8 is deze week aangekondigd, samen met de S8+. De smartphone is voorzien van een mogelijkheid waarbij je middels gezichtsherkenning de telefoon kunt ontgrendelen. Nu is een video verschenen waarbij de beveiliging op deze manier in twijfel kan worden getrokken.

Gezichtsherkenning Galaxy S8

Samsung heeft de nieuwe Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ van alle gemakken voorzien. Zo’n 84 procent van de voorkant van het toestel bestaat uit het scherm en de vingerafdrukscanner is naar de achterkant verplaatst. Daarnaast is het toestel, net als de eerder teruggetrokken Galaxy Note 7, voorzien van een irisscanner. Tevens is er de mogelijkheid tot het gebruiken van gezichtsherkenning. De telefoon herkent je gezicht en vervolgens kun je het toestel gewoon gebruiken.

Foto

De gezichtsherkenning is één van de mogelijke alternatieven voor de pincode, het ontgrendelen met de vingerafdruk en het patroon. Nu blijkt uit een video dat de gezichtsherkenning niet volledig vlekkeloos werkt. Wanneer een foto van de eigenaar van het toestel voor de camera wordt gehouden, zal de telefoon zichzelf gewoon ontgrendelen. Feit dat het vinden van een foto tegenwoordig met Google en Facebook kinderspel is, is dit iets om rekening mee te houden.

Het is bekend dat gezichtsherkenning een minder strenge beveiliging kent dan andere manieren, zoals vingerafdrukken. Daarbij is het niet duidelijk of de gezichtsherkenning op de Galaxy S8 beschikt over de definitieve software. Het kan zijn dat Samsung nog wat verbeteringen doorvoert hiervoor, zodat het unlocken met een foto niet mogelijk moet zijn.

De werking wordt door Samsung ook zelf uitgelegd, in onderstaande video. Wil je meer video’s zien van de Galaxy S8 die Samsung heeft uitgebracht? Lees dan dit artikel met Galaxy S8 video’s.

Inmiddels is de Samsung Galaxy S8 pre-order periode in volle gang. Dit betekent dat je het toestel zelf ook kunt pre-orderen. Alles over de S8 lees je in ons Galaxy S8 pre-order artikel en via onderstaande buttons op de S8 en S8+ pagina’s. Daar vind je alle actuele prijzen, alle abonnementen en specificaties.

Update 03 april: Samsung heeft een reactie op het nieuws naar buiten gebracht. De reactie is als volgt;

“De Galaxy S8 voorziet in verschillende vormen van biometrische beveiliging met het hoogste veiligheidsniveau, waaronder de irisscanner en vingerafdrukscanner. Daarnaast biedt de Galaxy S8 gebruikers meerdere opties om hun telefoon te ontgrendelen, via biometrische beveiliging of via gemakkelijkere opties, zoals swipe en gezichtsherkenning. Het is belangrijk te benadrukken dat gezichtsherkenning, hoewel gemakkelijk, alleen gebruikt kan worden om de Galaxy S8 te ontgrendelen en niet gebruikt kan worden om toegang te krijgen tot Samsung Pay of de Beveiligde Map.”

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel