ANWB Onderweg 3.0 app: enorme update met strak, nieuw design nu in Play Store

De ANWB heeft haar Onderweg-app een flinke update gegeven. Al langere tijd wachten we op een update voor de verouderde app en daar hebben de ontwikkelaars nu hard aan gewerkt. ANWB Onderweg 3.0 is voorzien van een compleet nieuw design en werkt nu prettiger.

ANWB Onderweg 3.0 app

De ANWB Onderweg app was met het zwart-gele design niet heel erg meer bij de tijd. Toch stond de app op mijn smartphone, het was namelijk een nuttige app voor bijvoorbeeld het raadplegen van de verkeersinformatie met de files. Er is door de ontwikkelaars lang aan de app geknutseld en dat resulteert in de update die nu beschikbaar is; ANWB Onderweg 3.0.

Verkeersinformatie

Wat direct opvalt is het gloednieuwe design met de blauw-witte kleurstijl. Je hebt direct toegang tot de verschillende onderdelen in de app. De verkeersinformatie met de files is verbeterd waarbij gebruikers ook direct ‘verkeer op je route’ kunnen bekijken. Hier zie je dan de file-informatie die voor jou op dat moment nuttig is.

ANWB Onderweg 3.0 app verkeersinformatie

Bij ‘Mijn opgeslagen routes’ kun je voortaan je vaste routes opslaan en hier een ANWB File Alert voor instellen. Je ontvangt dan een notificatie op een gewenst tijdstip als er vertraging is.

Parkeren

Via de ANWB Onderweg app kun je nog steeds gebruik maken van de parkeer-functionaliteit. In meer dan 160 gemeentes kun je voortaan sneller de parkeertarieven raadplegen en middels een pushnotificatie blijf je op de hoogte van de huidige transactie. Om ‘Parkeren’ in de ANWB Onderweg app te kunnen gebruiken dien je je eenmalig eerst aan te melden.

ANWB Onderweg 3.0 app parkeren

Het voordeel van de parkeer-functie is dat je niet meer muntjes in een automaat hoeft te werpen. Je betaalt echt alleen voor de tijd die je ergens geparkeerd staat doordat je via de app je parkeertijd start en stopt. De verrekening vindt dan plaats middels een afschrijving. Je ziet bij het parkeren ook bij verschillende parkeergarages of er nog plaats is. Dit lijkt voorlopig alleen inzichtelijk bij parkeergarages van Q-Park.

Tanken

Via de optie ‘Tanken’ krijg je de tankstations te zien op een kaart. Je geeft aan op welke brandstof je auto rijdt en ziet vervolgens de brandstofprijzen. Tevens zie je bij welke tankstations je korting krijgt als ANWB-lid. Bij een pompstation worden ook de openingstijden en voorzieningen getoond, waarbij je er ook direct naartoe kunt navigeren.

ANWB Onderweg 3.0 app tanken

Andere verbeteringen

Gebruik je ANWB Connected, dan kun je de informatie hierover ook inzien in de ANWB Onderweg 3.0 app. Hiermee kun je zien hoe het met je rijstijl ervoor staat en of je bijvoorbeeld economisch rijdt. Als je bent ingelogd met je ANWB-account zie je in de app voortaan ook je eigen profielinformatie zoals je lidmaatschapsnummer en je adres.

De ontwikkelaars laten weten dat er voor de toekomst nog meer features op de planning staan. De Onderweg app krijgt over een paar maanden een functie waarbij het via spraak je op de hoogte houdt van situaties op je route.

Downloaden

De update naar versie 3.0 van de ANWB Onderweg app is vanaf nu beschikbaar in de Google Play Store. Je kunt de app downloaden via onderstaande button. Je hoeft niet voor alle functies in de app lid te zijn van de ANWB of wegenwacht.

Je dient eenmalig opnieuw in te loggen bij de app na het updaten. De routes die je eerder hebt ingesteld in de oude app worden niet automatisch meegenomen.

ANWB Onderweg & Wegenwacht
ANWB Onderweg & Wegenwacht
Ontwikkelaar: ANWB
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel