De vergeten smartphone: LG Optimus 3D

Mocht je denken dat een smartphone met dubbele camera’s iets van de laatste tijd is, dan heb je het mis. De LG Optimus 3D had al een dubbele camera achterop het toestel. Deze camera’s waren er voor om foto’s en video’s in 3D te maken. De Optimus 3D kwam in juli 2011 uit en werd door LG in de markt gezet als directe concurrent van de Samsung Galaxy S2, de HTC Sensation en de HTC EVO 3D. Wij bespreken hem deze week in onze rubriek ‘De vergeten smartphone’.

LG Optimus 3D

Het unieke van de LG Optimus 3D was uiteraard de 3D functies. Niet alleen kon het toestel 3D foto’s en filmpjes maken, ook kon je zonder 3D bril naar 3D films kijken. Dit klinkt leuk en dat was het eigenlijk ook wel, het beeldscherm was hier speciaal voor aangepast.

Zowel het maken van foto’s en schieten van filmpjes als het kijken naar 3D beelden werkte gewoon goed. Foto’s werden geschoten in 3MP en filmpjes in 720p (30fps). De Optimus 3D kon ook in Full-HD (1080p, 30fps) filmen, maar helaas alleen in 2D. Aan de andere kant heeft het verder weinig toegevoegde waarde voor een smartphone. Daarom heeft deze techniek het niet gered en zien we tegenwoordig geen 3D smartphones.

LG Optimus 3D

De 3D’s

3D stond niet alleen voor 3 dimensionaal, maar ook voor 3 andere D’s: dual-core, dual channel en dual memory. Dual core staat uiteraard voor een dual-core processor. Deze OMAP 4430 had een kloksnelheid van 1,0 GHz per core.

Dual channel en dual memory staan voor het dubbele geheugen van deze smartphone. Omdat er data via meerdere kanalen verwerkt kon worden, zou dit er voor moeten zorgen dat applicaties sneller opstarten. De LG Optimus 3D beschikte over 8GB aan opslagruimte en 512MB werkgeheugen. Met de 1500 mAh accu zou de Optimus 3D het een dag moeten kunnen volhouden. Het toestel was aardig groot voor die tijd, het had namelijk een 4,3 inch scherm.

LG Optimus 3D achterkant

Android 2.2.2

Toen de LG Optimus 3D in juli 2011 uitkwam, werd er Android 2.2.2 meegeleverd. Dit was helaas niet de meest recente Android versie, dat was namelijk Android 2.3.5 op dat moment. Helaas stond LG, net als vele andere fabrikanten, niet bekend om het snel updaten van hun smartphones, maar de Optimus 3D heeft toch een aantal updates gekregen. De laatste update die het heeft gekregen was Android 4.0.

LG Optimus 3D video

Net als tegenwoordig leverde LG een eigen skin mee over Android. Ook was er een apart 3D menu. In dit menu kon je alle 3D functies terugvinden, zoals 3D games, 3D apps en uiteraard de 3D camera. De Optimus 3D kwam op de markt met een adviesprijs van 549 euro.

LG Optimus 3D Rio

Een leuk detail; de LG Optimus 3D kreeg een kleine rol in de film ‘Rio’. In deze animatiefilm werd kort gespeeld met het 3D toestel van de Koreaanse fabrikant.

LG Optimus 3D samengevat in 5 punten:

  • Smartphone met 3D functies, zonder 3D bril
  • Android 2.2.2
  • Dual-core processor
  • Dual channel geheugen
  • Groot 4,3 inch scherm
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel