De 22 beste LG G6 tips: haal alles je uit je nieuwe smartphone

De LG G6 is het nieuwste vlaggenschip van LG. De LG G6 hebben we onlangs aan een uitgebreide review onderworpen. We hebben nu een interessant overzicht voor je met de 22 beste LG G6 tips. Hiermee haal je nog meer uit je nieuwe smartphone.

LG G6 tips

Heb je plannen om de nieuwe LG G6 aan te schaffen, of ben je al in het bezit van deze telefoon en wil je meer uit je toestel halen? Dan hebben we een lijst samengesteld met de 22 beste LG G6 tips. Hoe stel je het schermformaat in, hoe haal je alles uit de vingerafdrukscanner en hoe maak je een screenshot? Wil je alles weten over deze smartphone, lees dan ook de uitgebreide LG G6 review.

Galerij prullenbak

We beginnen ons overzicht met LG G6 tips met een wat meer verborgen functie. Een interessante functie vinden we in de galerij-app van de LG G6. Als je foto’s verwijdert uit de galerij, worden deze niet direct van het toestel gegooid. Dat heeft als voordeel dat je hem nog terug kunt halen als je de foto toch nog wilt bewaren. Ga in de galerij app naar de drie streepjes in beeld. In het zijmenu vind je dan de optie ‘Prullenbak’. Foto’s, video’s en albums worden 7 dagen bewaard, waarna ze automatisch verwijderd worden. In die tijd kun je ze zelf alvast verwijderen of nog terugzetten.

App-drawer voor menu-icoontje

Standaard worden de apps en widgets verspreid over verschillende homescreens. Wil je een apart menu met apps, dan kun je dit gelukkig gewoon instellen. Volg de volgende stappen om een menu-icoontje te krijgen. Het kan zijn dat deze optie pas later zichtbaar wordt. Overigens moet je deze add-on eerst even downloaden, dat kan via hetzelfde venster of bij instellingen > algemeen > over het toestel > update center > applicatie updaten > kies home & app drawer. Wil je een apart icoontje voor het menu? Ga naar instellingen > homescreen > selecteer launcher > Home & App Drawer.

LG G6 tips

Apps ordenen en verbergen

In het menu van de LG G6 kun je apps ordenen, waardoor je ze gemakkelijker terug kunt vinden. Open hiervoor het menu met apps en selecteer bovenin beeld de drie puntjes. Hier kies je voor ‘apps ordenen’ en kun je ervoor kiezen om te sorteren op alfabet, download datum of zelf een eigen volgorde in te stellen. Daar kun je er ook voor kiezen om apps te verbergen.

LG G6 scroll effect

Homescreen instellingen (scroll effect)

LG heeft haar smartphone voorzien van een aantal instellingen voor het homescreen. Hier kun je het scroll effect aanpassen als je veegt door de verschillende schermen. Je kunt kiezen uit zeven verschillende effecten die je ziet tijdens het scrollen. Voor deze functie volg je onderstaande stappen. Ga naar instellingen > weergave > homescreen > scroll effect.

LG G6 pictogramvormen

Pictogramvormen

In hetzelfde overzicht vind je ook de mogelijkheid om pictogramvormen te kiezen. Standaard worden app-icoontjes en dergelijke opgesierd met ‘achtergrondvulling’. Persoonlijk ben ik hier geen voorstander van en zie ik liever de originele icoontjes. Deze kun je instellen bij instellingen > weergave > homescreen > pictogramvormen.

LG G6 Smart Bulletin

Smart Bulletin

Smart Bulletin kun je inschakelen bij instellingen > weergave > homescreen > smart bulletin. Hier vind je een overzicht van agenda-items en aanvullende items die je zelf kunt selecteren. Zo kun je LG Health gegevens tonen, Evernote notities weergeven en je muziekspeler bedienen. Via de eerder genoemde stappen kun je de functie dus ook weer uitschakelen.

LG G6 notificaties

Gevoelige inhoud verbergen notificaties

Misschien wil je niet altijd dat de tekst van WhatsApp, je mail en andere apps zichtbaar is op het vergrendelscherm. Je kunt instellen dat gevoelige inhoud verborgen wordt bij notificaties. Ga hiervoor naar instellingen > geluid en notificaties > lockscreen, en selecteer hier de optie die je wilt.

LG G6 Always-on Display

Always-on Display (+ nachtmodus)

Het Always-on Display laat notificaties, de datum en de tijd zien als het toestel niet gebruikt wordt. Dit is handig, omdat de LG G6 niet over een LED-notificatie beschikt. Je kunt bepaalde instellingen van het scherm aanpassen. Bij instellingen > weergave > Always-on Display kun je het scherm in- of uitschakelen en kiezen voor de digitale klok, analoge klok, of een handtekening (getypte tekst). Daarnaast kun je een dagelijkse onderbreking instellen zodat het bijvoorbeeld automatisch in de nacht wordt uitgeschakeld. Ook kun je voor helderder display kiezen, zodat het nog duidelijker afleesbaar is op bijvoorbeeld een zonnige dag.

LG G6 vingerafdrukscanner

Vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner maakt het mogelijk om snel en zonder wachtwoorden, patronen of codes het toestel te ontgrendelen. Je kunt meerdere vingers toevoegen en bepaalde content vergrendelen met je vingerafdruk. Deze opties vind je bij instellingen > algemeen > vingerafdrukken & beveiliging.

Apps schalen

De LG G6 beschikt over een relatief bijzonder display. De beeldverhouding wijkt namelijk af met die van de rest van de smartphones die momenteel te koop zijn. Doordat de beeldverhouding 18:9 is, is het scherm iets langer. Veel apps worden gewoon beeldvullend getoond, maar sommige games hebben deze ondersteuning nog niet. Via onderstaande stappen kun je voor iedere app afzonderlijk de schermgrootte van apps aanpassen. Ga naar instellingen > weergave > apps schalen en selecteer de displaygrootte. Overigens kun je ook bij weergave-instellingen de lettergrootte aanpassen of kiezen voor dikgedrukte tekst.

LG G6 app schalen

Bij verschillende games kun je ook de notificatiebalk naar beneden slepen. Vervolgens krijg je een speciaal icoontje te zien waarmee je het weergave-formaat voor die app aan kunt passen. Houd er rekening mee dat de game dan opnieuw gestart wordt en dus je spel onderbroken wordt.

LG G6 display formaat

Display formaat

Dan is er nog de optie Display formaat, bij weergave-instellingen. Hier kun je instellen dat je meer content in hetzelfde scherm krijgt. Hiervoor kun je gebruik maken van de slider tussen min en plus. Je ziet direct hoe dan de icoontjes en tekst eruit komt te zien.

LG G6 snelle instellingen

Snelkoppelingen snelle instellingen

Bovenin beeld vind je een aantal icoontjes voor snelle instellingen. Zo kun je snel WiFi aan- of uitzetten, de rotatie activeren en de zaklamp inschakelen. Wanneer je bepaalde opties juist minder of wellicht vaker gebruikt, is het handig om de volgorde van deze icoontjes aan te passen. Dit kun je doen door de notificatiebalk helemaal naar beneden te vegen en te tikken op ‘bewerken’. Door een icoontje ingedrukt te houden kun je hem verplaatsen naar een ander scherm of naar een andere positie. Ook vind je icoontjes die je er nog bij kunt plaatsen. Handig is ook dat je bovenin dat venster extra opties voor ‘sliders’ kunt kiezen. Denk aan helderheid, volume, scherm delen en bestand delen.

LG G6 Quick Memo

LG G6 screenshot maken

Het maken van een LG G6 screenshot is gemakkelijk. Er zijn hiervoor verschillende manieren. Je kunt de volumetoets en de power-button (vingerafdrukscanner) een paar tellen ingedrukt houden. Ook kun je de notificatiebalk naar beneden slepen wanneer je het gewenste scherm open hebt staan. Dan kies je voor het ‘Capture+’ icoontje en kun je direct ook een tekening, tekst of sticker toevoegen om bijvoorbeeld dingen te verduidelijken. Met het vinkje sla je de screenshot op.

Camera-instellingen / resolutie

De dual-camera van de LG G6 maakt mooie foto’s. Echter kun je nog meer uit de camera halen door bepaalde instellingen aan te passen. Zo kun je op de boompjes tikken in de camera-app en activeer je de dual-camera. Ook kun je op ‘A Basis’ tikken om de handmatige stand te activeren en kies je bij ‘modus’ voor bijvoorbeeld de pop-out, panorama, snap, slow-motion, voedsel of timelapse modus.

De instellingen zijn belangrijk om na te lopen. Hier kun je het formaat instellen en de resolutie. Ook selecteer je hier de videoresolutie en kun je HDR automatisch in- of uitschakelen. Automatisch een handtekening/watermerk invoegen behoort ook tot de mogelijkheden. We raden je aan om ook te schakelen naar de front-camera en daar de instellingen na te lopen. De resolutie van de front-camera staat standaard namelijk erg laag.

LG G6 camera handmatig

Handmatige camera en RAW-foto’s maken

De handmatige camera-modus geeft je nog meer opties. Kies voor de foto-instellingen in de camera-app eerst voor handmatig, dit doe je bij ‘A Basis’ bovenin beeld. Vervolgens druk je op het tandwiel voor de instellingen. Hier kun je ook RAW inschakelen en dus foto’s achteraf nog bewerken.

LG G6 videoresolutie

Handmatige videocamera

Bij handmatige videomodus kun je ook veel aanpassen. Zo is er de mogelijkheid de frame-rate (beeldsnelheid) aan te passen en een andere bit-rate te kiezen. Bij resolutie kun je kiezen uit veel verschillende resoluties zoals 21:9 Cinema, UHD en ‘gewoon’ 16:9. Tijdens het filmen kun je de Hi-Fi instellingen aanpassen en het windruisfilter inschakelen. In onze LG G6 review vind je een video waarin we het verschil laten horen.

LG G6 multi-screen

Multi-screen gebruiken

Een voordeel van Android 7.0 Nougat is de optie ‘multi-screen’, ook wel split-screen genoemd. Hiermee kun je twee apps in één scherm openen. Dit kun je doen door de touch-toets met het vierkantje ingedrukt te houden. Daar zie je bij de ondersteunende apps een icoontje staan waarmee je de modus kunt activeren. Het sluiten kan door op de middelste balk te drukken en vervolgens op het kruisje.

LG G6 comfortabele weergave

Comfortabele weergave

Het blauwe licht wat smartphones standaard uitstralen is slecht voor de ogen wanneer je bijvoorbeeld nog je telefoon gebruikt terwijl je in bed ligt. Waar verschillende smartphone-fabrikanten een speciale modus beschikbaar stellen waarmee het beeld roder wordt, heeft de LG G6 de comfortabele weergave, waarmee je een gelige tint krijgt. Deze vind je in de notificatiebalk met snelle instellingen en bij instellingen > weergave > comfortabele weergave. Bij deze instellingen kun je ook instellen dat het blauwlichtfilter hoog, normaal of laag ingesteld moet worden.

LG G6 sneltoets

Snel de camera starten

Een tip die niet in het LG G6 tips overzicht mag ontbreken is de mogelijkheid om snel de camera te starten. Door twee keer achter elkaar de volumetoets naar beneden in te drukken wordt direct de camera geopend. Door twee keer op de volumetoets naar boven te drukken, wordt automatisch Quick Memo+ voor je geopend. Daarbij is er de handige LG Key Plus app van een ontwikkelaar, waarmee je zelf snelkoppelingen kunt koppelen aan de volumetoetsen. Overigens kun je de sneltoetsen uit- en inschakelen bij instellingen > algemeen > sneltoets.

LG G6 toetscombinatie

Touchtoetsen

Bij de weergave-instellingen vind je de optie ‘touchtoetsen’. Je kunt hier de kleur van de navigatie-toetsen veranderen. Standaard staat deze op wit, maar je kunt ook zwarte toetsen kiezen. Tevens kun je toetscombinaties aanpassen qua volgorde en ook extra pictogrammen als toetsen toevoegen. Denk aan Capture+, QSlide en het naar beneden trekken van de notificaties.

LG G6 Smart Settings

Smart Settings

De LG G6 heeft bij algemene instellingen de optie Smart Settings. Hiermee kun je geluidsprofielen, Bluetooth of WiFi automatisch in- en uit laten schakelen wanneer je bij je werk bent, of juist thuis bent. Wanneer je de deur uit gaat kunnen er ook bepaalde acties uitgevoerd worden. Je kunt ook instellen dat automatisch een app gestart wordt als de koptelefoon wordt aangesloten.

Snel vergrendelen / ontgrendelen

Een erg handige optie bij LG-smartphones en dus ook bij de LG G6 is Knock-On. Hiermee kun je door twee keer te tikken op het scherm het scherm inschakelen. Zo kun je gewoon je toestel bedienen als het toestel op tafel ligt en je niet de vingerafdrukscanner wilt gebruiken. Daarnaast kun je het scherm ook weer vergrendelen door twee keer op de notificatiebalk te tikken of op een lege ruimte op het startscherm.

LG G6 DroidApp App

Alles over de G6

De LG G6 heeft nog veel meer mogelijkheden. Wat is jouw unieke LG G6 tip? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit bericht. Je vindt alles over de smartphone op de speciale LG G6-pagina die je kunt bereiken via onderstaande button. Lees ook zeker onze uitgebreide LG G6 review. Uiteraard blijf je met de DroidApp App op de hoogte van het laatste Android-nieuws. Deze mag uiteraard ook niet ontbreken op je LG G6.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel