Today Weather: minimalistische en energiezuinige weer-app

Voor Android zijn er tal van weer-applicaties te vinden en het lijkt wel alsof het aanbod van deze apps met de dag blijft groeien. Today Weather toont het weer op een geheel eigen wijze en is bovendien energiezuinig voor met name AMOLED schermen.

Het weer van vandaag met Today Weather

Today Weather is een nieuwe weer-applicatie in de Google Play Store. Bij het starten van de app worden we om een naam gevraagd, dit doet de app zodat hij jou persoonlijk kan begroeten. Na deze instellingen en het verlenen van onze locatie-permissie kunnen we aan de slag met de app.

Today Weather

Het startscherm van de app toont naast de maximum en minimum temperatuur ook onze locatie en een korte omschrijving van het weertype. Verder zoekt de app een foto die goed past bij deze voorspelling en tijd van de dag. Door naast het hamburger-menu icoon te tikken kun je deze weersinformatie delen. Hierin kun je zelfs de foto aanpassen aan een eigen foto.

Today Weather

Wanneer we naar beneden scrollen krijgen we meer gedetailleerde informatie te zien zoals een meerdaagse verwachting en de actuele stand van de zon en maan. Ook laat Today Weather zien wat de windsnelheid is, wanneer er regen wordt verwacht en wat de luchtkwaliteit op dit moment is.

Via het hamburger-menu kun je ook zelf vaste locaties toevoegen. Via de instellingen kun je ook nog een ander iconen set kiezen, ook heb je de keuze uit drie verschillende bronnen voor het weerbericht. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om de eenheden en de taal te wijzigen.

Deze erg complete weer-app Today Weather is gratis te downloaden uit de Google Play Store. Via de onderstaande knop kun je deze meteen installeren op je smartphone of tablet.

Today Weather - Verwachting & Radar
Today Weather - Verwachting & Radar
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel