Google Duo komt met groepsbellen, web-app en nieuwe functies

Google Duo is de videobel-app van Google die tot op heden alleen op de smartphone gebruikt kan worden. Het kan gezien worden als een alternatief voor Skype. Nu heeft een ontwikkelaar van Google Duo nieuwe functies bevestigd voor de videobel-app die we in de toekomst kunnen verwachten.

Google Duo krijgt nieuwe functies

In de toekomst zal videobel-app Google Duo uitgebreid worden met nieuwe features. In een reactie op Twitter bevestigt de ontwikkelaar van Duo een reeks nieuwe features die beschikbaar zullen komen voor de dienst. Het zal in de toekomst mogelijk worden gemaakt om de dienst op de computer te gebruiken middels een web-app. Nu kan Duo alleen nog via de smartphone of tablet gebruikt worden.

Als eerst zal Google Duo geschikt gemaakt worden voor zogenoemde slimme schermen. Dit zal bijvoorbeeld een Google Assistant apparaat worden zoals Google Home, maar dan met scherm. Onderstaande video geeft een impressie van het apparaat. Dit betreft de Lenovo Smart Display die tijdens de CES werd onthuld. Het slimme scherm kan bijvoorbeeld een YouTube-video afspelen, het weer presenteren of een zoekopdracht uitvoeren.

Daarnaast wordt voor Google Duo nog meer bevestigd. Het zal mogelijk worden om groepsgesprekken te voeren. Vermoedelijk geldt dit voor zowel videogesprekken als audio-gesprekken. Tevens wordt beloofd dat de audiokwaliteit verbeterd zal worden. Overigens zijn de vragen enkel met een ‘ja’ beantwoordt en weten we niet op welke termijn we de nieuwe functies kunnen verwachten..

Google Duo
Google Duo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel