Traag internet en WiFi-problemen door Chromecast: oplossing door Google

Google heeft een oplossing uitgebracht waarmee WiFi-problemen door de Chromecast worden verholpen. Door de koppeling tussen een Android-apparaat en de Chromecast aan hetzelfde netwerk, konden problemen ontstaan en het internet veel trager worden.

Traag internet door Chromecast

De Chromecast is een geweldig apparaat waarmee je snel content kun casten naar je televisie, vanaf je computer of smartphone. Echter hebben verschillende gebruikers melding gemaakt van een probleem, waarbij het netwerk veel trager werd of de verbinding wegviel. De oorzaak hiervan werd gevonden bij de Google Chromecast. In sommige gevallen konden WiFi-problemen ontstaan als de Chromecast aan hetzelfde netwerk gekoppeld waren als het Android-toestel.

Het probleem lijkt namelijk niet aan de router te liggen, gezien het probleem bij verschillende routers optreedt. Waaronder die van Asus, Linksys, Netgear, TP-Link en Synology. Wel was de ernst van de problemen verschillend per router. De oorzaak is nu gevonden door Google. Een bug zorgde ervoor dat er in een korte tijd heel veel data uitgewisseld werd tussen het Android-apparaat en de Chromecast. Dit zorgt voor overbelasting bij de router, waardoor je problemen ervaart met andere apparaten op hetzelfde WiFi-netwerk.

Google zegt dat het nu is begonnen met het uitrollen van een oplossing. Dit gebeurt in de vorm van een update voor de app Google Play Services. De uitrol van de update gebeurt in de komende dagen/weken, gefaseerd. Als beta-versie is nu wel Google Play Services 11.9.74 beschikbaar, die je eventueel als APK kunt downloaden op je toestel. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel verschilt.

De problemen kunnen niet alleen ontstaan door de Chromecast, maar ook door andere cast-apparaten. Zo zijn er ook meldingen binnengekomen van bezitters met een Google Home apparaat.

Lees ook

Reageer op dit artikel