NU.nl 8.0 update rolt uit: een nieuw design voor populaire nieuws-app

Er wordt een update uitgerold voor de populairste nieuws-app van Nederland. NU.nl 8.0 wordt vanaf nu verspreid en is voorzien van een vernieuwd design met verschillende verbeteringen. De update zal gefaseerd uitgerold worden.

NU.nl 8.0 app

De app van Nu.nl krijgt een update vanaf vandaag. De update brengt de Android-app naar versie 8.0 en belooft veel goeds, zo meldt het bedrijf trots. Er is in de afgelopen tijd van gebruikers feedback binnengekomen die nu is gebruikt om de app te verbeteren. In de NU.nl app is gekozen voor meer beeld en witruimte. Dit moet volgens de ontwikkelaars voor meer focus en rust zorgen.

 

Bij het installeren van de update kun je je voorkeuren aangeven. Denk aan het ontvangen van notificaties bij belangrijk nieuws en ook kun je je locatie inschakelen voor nieuws uit jouw stad of plaats. Het startscherm geeft inzicht in het nieuws en onderin beeld vind je de navigatiebalk. Vanuit hier kun je navigeren naar het nieuws dat net binnen is, video’s en de rubrieken.

Persoonlijker

Er is bewust voor gekozen om geen grote nieuwe functies toe te voegen, om zo gebruikers eerst kennis te laten maken met het redesign van de applicatie. Wel zou NU.nl werken aan gepersonaliseerde notificaties en een nieuwsoverzicht dat door de gebruiker zelf samengesteld kan worden. Als voorbeeld geeft het bedrijf aan;

Wel zijn er concrete plannen om de NU.nl-apps op korte termijn intelligenter te maken. Zo werkt het nieuwsmedium onder meer aan gepersonaliseerde pushnotificaties, waarmee op basis van bijvoorbeeld locatie een nieuwsbericht naar een bepaalde groep gebruikers kan worden gepusht. Jurre de Ruiter, Head of Product: “Voor iemand in Veendam is een brand in een plaatselijk restaurant breaking nieuws, maar voor een inwoner van Amsterdam is dat het normaliter niet. Daar willen wij graag op inspelen.”

In de afgelopen maanden heeft het nieuwsplatform de nieuwe versie van de app getest en nu wordt begonnen met het verspreiden van de update. De uitrol van de update zal gefaseerd gebeuren waardoor het even kan duren voordat de update bij iedereen beschikbaar is.

NU.nl - Nieuws, Sport & meer
NU.nl - Nieuws, Sport & meer
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel