Google Assistant krijgt grote update met uitgebreide conversatie mogelijkheden

Op Google I/O 2018 zijn een flink aantal nieuwe functionaliteiten voor de slimme Google Assistant aangekondigd die we de komende periode kunnen verwachten. Zo worden de conversaties uitgebreider met de Google Assistant en is het niet langer nodig om constant “Hey Google” te roepen.

Google Assistant krijgt grote update

De Google Assistant begrijpt nu dat hij in een lopende conversatie zit, het is dus niet nodig om de Assistant wakker te schudden met een “Hey Google”. Wanneer je meerdere vragen in een zin aan de assistent stelde, werden deze niet begrepen. Dat gaat veranderen dankzij de ondersteuning voor meerdere acties in een zin.

Google gaat je kinderen ook helpen bij het opvoeden, wanneer een kind een vraag stelt aan de Google Assistant zonder alsjeblieft te zeggen attendeert de assistent het kind hierop. Google Assistant geeft uiteindelijk pas antwoord wanneer de zin eindigt met alsjeblieft. Verder krijgt de Engelstalige assistent er zes nieuwe stemmen bij.

Google maakt de Assistant ook visueel aantrekkelijker, wanneer de gebruiker vraagt om de temperatuur te verlagen in een kamer wordt een thermostaat getoond. Met een slider kun je vervolgens de temperatuur aanpassen. Ook is de informatie die de Google Assistant toont veranderd, door het volledige scherm te benutten om informatie op te tonen.

In een demo op het podium werd ook een manier gepresenteerd om bij Starbucks een bestelling te plaatsen via de Google Assistent. Google werkt hiervoor samen met een aantal partners en gebruikers kunnen na het plaatsen van een bestelling deze zelf afhalen.

Slimme schermen

Nieuwe apparaten, zogenaamde Smart Displays, richten zich op het tonen van informatie met behulp van de Google Assistant. Je kunt de assistent zonder handen gebruiken, maar deze slimme schermen kun je ook bedienen door tik en veegbewegingen. In een demo werd getoond hoe je een livestream opstart van een TV-zender via YouTube TV. Maar je kunt de slimme schermen ook gebruiken voor het maken van een Google Duo oproep.

Google Maps

De assistent van Google komt ook naar het navigatie onderdeel binnen Google Maps, later dit jaar. Zonder veel visuele effecten kun je de assistent gebruiken om bijvoorbeeld je laatste berichten voor te lezen. Maar de assistent verstaat ook opdrachten zoals het starten van een stukje muziek. Het doel is dat je zonder je handen te gebruiken toch niets hoeft te missen op je smartphone.

Google Assistant en Google Duplex

Google Duplex

Met een nieuwe technologie genaamd Google Duplex kan de assistent je helpen bij het maken van een afspraak bij bijvoorbeeld de kapper. De Assistant van Google verstaat complexe zinnen en nuances in gesprekken. Wanneer de afspraak bij de kapper is gemaakt wordt de informatie direct in je agenda geplaatst.

De technologie kan ook gebruikt worden voor het updaten van openingstijden tijdens bijvoorbeeld feestdagen. Iets wat Google in de komende weken gaat testen met een experiment. Google wil kleine bedrijven op deze manier helpen het aantal telefoontjes naar beneden te brengen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel