Google kondigt handige Smart Compose aan voor Gmail

Gmail kreeg in de afgelopen weken een grote update met een nieuwe interface; waarbij de meeste veranderingen in de desktop-toepassing te vinden waren. Nu is een nieuwe functie aangekondigd; Smart Compose.

Smart Compose in Gmail

De Smart Compose functie maakt het mogelijk om nog sneller een e-mail op te stellen. Er wordt gebruik gemaakt van Ai (kunstmatige intelligentie). Hierbij wordt gekeken naar het onderwerp en natuurlijk naar de ontvanger van het bericht.

Dankzij Smart Compose kan de tekst voorgesteld en automatisch aangevuld worden. Het doet ons een beetje denken aan de manier van hoe je typt in SwiftKey. De aanhef kan automatisch ingevuld worden, net als de opbouw van zinnen.

Gmail Smart Compose

Tijdens Google I/O werd een demo getoond van hoe de functie in de praktijk zal werken. Denk hierbij aan zinnen, maar ook aan bijvoorbeeld een datum en tijd die je kunt voorstellen om weer eens te meeten met diegene. De functie werd getoond voor de desktop, maar het is aannemelijk dat de functie ook op Android terecht komt.

Echter is het onduidelijk of de feature ook in de Nederlandse taal beschikbaar komt. We verwachten dat dit nog even gaat duren, aangezien een functie als Smart Replies ook nog niet in onze taal beschikbaar is.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel