Gmail app voor Android voegt snooze-functie toe: zo werkt het

De snooze-functie maakt niet alleen zijn opwachting in de nieuwe versie van de webversie van Gmail. Nu is de functie ook beschikbaar in de Android-app. Handig!

Snoozen in Gmail app

E-maildienst Gmail wordt flink verbeterd. Schreven we woensdag al over het nieuwe design voor de webversie en verscheen ook de nieuwe Tasks app; nu is de Gmail app zelf uitgebreid met snooze-functie. Je bereikt de functie door een bericht te openen of selecteren en rechtsbovenin op de drie puntjes te tikken. Daar vind je de optie ‘Snoozen’.

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om te kiezen uit vijf opties; morgen, dit weekend, volgende week, ooit of een eigen gekozen datum en tijd. Het lijkt erop dat de tijd die voorgesteld wordt, per persoon verschilt.

Gesnoozde berichten kun je vervolgens terugvinden in het hamburgermenu aan de zijkant van de app. Hier staat de optie ‘gesnoozed’. Op het moment dat de snoozeperiode afloopt, komt de mail gewoon weer in je mailbox. Hier wordt dan in het oranje de tekst getoond met sinds wanneer het bericht uit snooze is.

De functie wordt middels een server-side update toegevoegd; je hoeft zelf dus geen andere actie te ondernemen. Het kan even duren voordat het bij iedereen beschikbaar is.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel