Webversie Gmail krijgt grote make-over: fris design en nieuwe functies

Gmail op de smartphone kennen we al van de app, maar misschien gebruik je op de computer wel de webversie van Gmail. Voor de webversie van de e-maildienst komt een nieuw design en worden nieuwe functies toegevoegd.

Nieuwe webversie van Gmail

De webversie van Gmail gaat er binnenkort anders uitzien. Uit opgedoken informatie uit het Early Adopter Program wordt melding gemaakt van een reeks nieuwe functies, plus een nieuw design. De huidige vormgeving gaat al een hele tijd mee, en in de komende tijd moet deze interface vervangen worden door een fris nieuw design, met de toepassing van Material Design.

De interface moet opgeruimder worden en moderner. Daarbij worden ook een aantal nieuwe functies toegevoegd. Een aantal functies kennen we uit Inbox, een andere maildienst van Google. Het zal mogelijk worden om berichten te snoozen; dus om later aan de binnengekomen mail herinnerd te worden.

Gmail 2018

Daarnaast wordt Smart Replies die we kennen uit de Gmail app ook toegevoegd aan de webversie; al is de kans groot dat dit nog niet direct in het Nederlands werkt. In juni wordt Gmail ook uitgebreid met een offline-functie; zodat je Gmail (mogelijk gedeeltelijk) zonder internetverbinding kunt gebruiken. Het is op dit moment niet bekend wanneer Google de rest van de nieuwe functies toevoegt.

Update 16:35 uur:

Er zijn nieuwe foto’s verschenen van hoe de nieuwe Gmail interface er uit zal komen te zien;

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel