Nieuwe aanwijzingen duiden op functies uit Inbox voor Gmail-app

De Gmail applicatie voor Android zal binnenkort worden uitgebreid met nieuwe functies. Deze informatie komt uit de code van een laatste update voor de Gmail app. Het zal bijvoorbeeld mogelijk worden om berichten te snoozen. Het lijkt erop dat Gmail een aantal functies uit de Google Inbox app krijgt.

Gmail krijgt Inbox-functies

Google heeft twee eigen mail-apps uitgebracht; Gmail en Inbox by Gmail. Die laatste verzamelt, bundelt en sorteert je mails vooral en Gmail geeft gewoon inzicht. Enkele slimme functies uit Inbox by Gmail zullen ook naar de Gmail app gebracht worden, zo lijkt het nu. In de code uit het installatiebestand zijn aanwijzingen gevonden voor nieuwe functies voor de Gmail app.

Gmail Inbox features code

Het zal in de toekomst mogelijk worden gemaakt om een conversatie te ‘snoozen’. Zo word je op een later moment nog een keer herinnerd aan een ongelezen mailtje. Na het snoozen zal het ook mogelijk worden om te ‘re-snoozen’. De optie moet beschikbaar komen in een notificatie die uitgevouwen wordt. Voor het snoozen kan een tijd ingesteld worden voor hoe lang hij uitgesteld moet worden.

De Gmail app krijgt volgens de aanwijzingen ook andere verbeteringen rondom de beveiliging. Zo kan de app erop wijzen dat de naam van de afzender vergelijkbaar is met die van het bedrijf, maar dat hij niet bij hetzelfde domein hoort en niet is geverifieerd. Ook kan een melding/waarschuwing tevoorschijn komen die waarschuwt voor bijlagen met afwijkende bestandstypes.

Het is niet bekend wanneer de nieuwe features doorgevoerd zullen worden in Gmail. De functies zijn tot nu toe opgedoken in de meest recente versie van de Gmail app, waardoor het wel te verwachten is dat het ontwikkelteam er nu mee bezig is.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel