Gmail- en Inbox-app: voortaan handige, slimme links van adressen en telefoonnummers

Google voert verbeteringen door in de apps van Gmail en Inbox. Beide e-mail applicaties voor Android zetten adressen en dergelijke voortaan om in linkjes. Dit kan in veel situaties erg handig zijn.

Gmail en Inbox: adressen als linkjes

Er komen verbeteringen aan voor de apps van Gmail en Inbox. Beide e-mailapps van Google worden voorzien van een functie die bepaalde teksten omzet als linkjes. Een e-mailadres, telefoonnummer of adres wordt vanaf nu automatisch omgezet in linkjes. Dit heeft als voordeel dat je niet meer zelf hoeft te kopiëren en te plakken als je bijvoorbeeld het adres in Google Maps wilt opzoeken of een telefoonnummer direct wilt bellen.

Gmail slimme links

De zogenoemde slimme linkjes zagen we eerder al bij andere apps zoals Telegram en WhatsApp. Echter werkt dit voornamelijk met telefoonnummers en mailadressen. Google kondigt de nieuwe functies aan voor de apps voor Android en iOS en de webversie. Telefoonnummers, mailadressen en adressen worden dan automatisch herkend. Mailadressen kunnen overigens handmatig al als hyperlink toegevoegd worden, maar de nieuwe verbeteringen moeten dit automatisch detecteren.

De uitrol van de nieuwe functies gebeuren in de komende dagen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel