Gmail app toont waarschuwing voor e-mails die phishing bevatten

Gmail gaat zijn gebruikers beter beschermen tegen phishing, het hengelen naar persoonlijke gegevens gebeurt vaak op internet. Deze week ging er een overtuigende phishingmail rond die afkomstig leek vanuit Google Documenten.

Gmail met anti-phishing

Deze week ging er een phishing mail rond die opvallend veel gelijkenissen toonde met originele Google Documenten mailtjes. In de mail werden gebruikers uitgenodigd tot het bewerken van een document via Google Docs. De phishing mail leek echt door het gebruik van dezelfde icoontjes, echter vroeg de applicatie uiteindelijk ook volledige toegang tot je e-mails en contactpersonen. Met jouw contactpersonen kon de phishing mail zich steeds verder verspreiden.

Gmail Phishing

Google heeft inmiddels de links en de bijbehorende app uitgeschakeld, gebruikers dienen wel alert te blijven op dergelijke mails. Om je te helpen toont de Gmail app vanaf deze week ook waarschuwingen als het vermoedelijk om phishing gaat. Na deze waarschuwing kun je zelf kiezen of je de mail dicht klikt of doorgaat als het een vertrouwde link blijkt te zijn.

De waarschuwing wordt uitgerold naar alle gebruikers van Gmail in de komende drie dagen. Zorg ervoor dat je de meest recente versie van de Gmail app gebruikt.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel