Gmail app: Vertrouwelijke Modus laat je veiliger e-mailen – zo werkt het

Google heeft de Android-app van Gmail voorzien van een nieuwe feature. Vanaf nu kun je aan de slag met de vertrouwelijke modus en zo berichten en mails extra afschermen en beveiligen. We leggen je uit hoe je dit kunt gebruiken.

Vertrouwelijke modus in Gmail app

In de Gmail app is een nieuwe optie te vinden die is bedoeld voor confidentiële informatie. Het gaat hierbij dan om vertrouwelijke berichten en bestanden die verstuurd worden via de e-maildienst. Als je niet wilt dat bepaalde dingen in verkeerde handen terecht komen, kan het gebruik van de vertrouwelijke modus in Gmail van pas komen.

Gmail app vertrouwelijke modus

Bij het opstellen van een mail kun je de vertrouwelijke modus inschakelen. Dat gaat als volgt;

  1. Open de Gmail app
  2. Tik op het potloodje om een nieuw bericht op te stellen, of kies een bericht om te beantwoorden
  3. Kies bovenin op de drie puntjes en kies de optie Vertrouwelijke modus
  4. Vervolgens kies je een verloopdatum waarbij je kunt kiezen uit 1 dag, 1 week, 1 maand, 3 maanden of 5 jaar.
  5. Eventueel kun je de mail beveiligen met een toegangscode die je ontvangt via mail, of eventueel (als je wilt) als sms.

Die laatste optie, het gebruik van de toegangscode, kan voorkomen worden dat anderen je e-mail kunnen doorsturen. Wanneer je kiest voor sms toegangscode, dien je het telefoonnummer van de ontvangende partij in te voeren.

Gmail Confidential Mode

Je kunt er ook voor kiezen om de toegang vroegtijdig in te trekken. Hiervoor kun je in de Gmail app naar Verzonden en vervolgens de vertrouwelijke e-mail openen. Je kunt dan kiezen voor de optie ‘Toegang verwijderen’. Bestanden die meegestuurd worden, kunnen tot de vervaldatum bekeken worden. Het kopiëren of afdrukken is ook uitgeschakeld.

De functie is vanaf nu voor iedereen te vinden in de Gmail app. Onthoud dat het niet een volledig waterdicht systeem is. Anderen hebben nog steeds de mogelijkheid om een screenshot te maken bijvoorbeeld.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel