Google voegt handige Por-functie (nudge) toe aan Gmail app

Gmail heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de Gmail app voor Android. De applicatie krijgt zogenoemde Nudges. Met een nudge, of in het Nederlands; een por, word je eraan herinnerd om die ene mail nog te beantwoorden.

Porren in Gmail

Porren, we kennen het van Facebook, maar Gmail voegt de functie nu ook toe aan de Gmail app. De applicatie wordt stilletjes uitgebreid met de functie ‘porren’. De mail-app kan automatisch herkennen op welke e-mails je mogelijk nog moet reageren, waarbij het de desbetreffende mailtjes bovenin je inbox kan weergeven. Een andere ‘nudge’ optie is dat verzonden berichten, waarmee je mogelijk nog wat moet doen, bovenaan in je inbox getoond kunnen worden.

De functie zal vooral van pas komen bij degenen die een hele hoop mailtjes krijgen, waarbij er zo nu en dan weleens eentje doorheen kan glippen. Voor het krijgen van de por-functie is geen update noodzakelijk. De feature wordt middels een server-side update toegevoegd aan de app. Je kunt deze in de Gmail vinden bij instellingen > mail-account selecteren > beantwoorden en opvolgen.

Het kan even duren voordat de functie bij iedereen zichtbaar is. Tijdens Google I/O presenteerde Google voor haar e-maildienst ook de functie Smart Compose.

Gmail
Gmail
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel