Facebook komt met Mute-functie om personen tijdelijk te snoozen

Facebook introduceert een mute-functie waarmee bepaalde gebruikers tijdelijk even gedempt kunnen worden. Er was eerder al een mogelijkheid toegevoegd om te ontvrienden of te ontvolgen, maar snoozen met de mute-functie werkt anders.

Mute-functie voor Facebook

In Facebook word je misschien wel moedeloos van degenen die allemaal updates plaatst over games, zinloze testen of foto’s van katten. Als je denkt dat de storm niet gaat liggen, kan je diegene verwijderen als vriend of ontvolgen. Kies je voor ontvolgen, dan blijf je wel bevriend met diegene, maar zie je zijn of haar updates niet voorbijkomen in je tijdlijn. Een nieuwe functie die nu verspreid wordt is de mute-functie.

De mute-functie is aangekondigd door Facebook en wordt sinds kort in de komende tijd uitgerold voor alle gebruikers. Met de mute-functie kun je een pagina of persoon tijdelijk snoozen voor een periode van 30 dagen. Het kan handig zijn als iemand heel enthousiast is in het plaatsen van foto’s van zijn of haar vakantie, of een pagina die live verslag doet van een bijeenkomst.

mute-functie Facebook

Je vindt de sluimerfunctie voor het tijdelijk negeren van gebruikers als je op de drie puntjes tikt bij een status-update. Gedurende 30 dagen wordt deze pagina of persoon niet getoond in je timeline. De functie wordt gefaseerd uitgerold dus het kan even duren voordat de feature bij iedereen beschikbaar is. Muten moet zowel mogelijk zijn via de website als via de app.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel