Facebook stopt met verhalen-functie Messenger Day

Facebook zet een punt achter de 8 maanden geleden geïntroduceerde functie Messenger Day. De functie die vergelijkbaar is met Instagram Stories en Snapchat is uit de Messenger-app gehaald en zal vervangen worden door een koppeling met de verhalen-functie zoals we die van Facebook zelf kennen.

Einde voor Messenger Day

Facebook heeft de stekker uit de dienst Messenger Day getrokken. Met Messenger Day konden gebruikers via de chat-app van Messenger hun verhaal delen middels beeld. De functie deed erg denken aan bijvoorbeeld Instagram Stories en Snapchat. Opvallend is dat in de Facebook app zelf ook een verhaalfunctie (Facebook Stories) is te vinden, die kort na de introductie van Messenger Day werd toegevoegd. Volgens Facebook werd Messenger Day vrijwel niet gebruikt.

Messenger Day

Facebook Stories en Messenger Day verhalen worden voortaan samengevoegd tot de stories die zowel via de Facebook app als via de Messenger app bekeken kunnen worden. De verhalen die je in de ene app hebt bekeken, zullen niet meer als nieuw verhaal opduiken in de andere app, tenzij het verhaal wordt aangevuld. Het delen van een verhaal wordt dus nog wel mogelijk gemaakt via Messenger.

Een lang leven heeft Messenger Day niet gehad, want de dienst werd in maart 2017 geïntroduceerd. De vernieuwde verhalen laten je tevens nieuwe privacy-instellingen kiezen voor degenen die je verhaal kunnen bekijken.

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+

Lees ook

Reageer op dit artikel