Facebook lanceert eigen marktplaats voor gebruikers in Benelux

Facebook is gestart met de lancering van ‘Marketplace’ in de Benelux, op deze marktplaats van Facebook kun je spullen verhandelen met andere Facebook gebruikers. Online verkoopplatformen als het Nederlandse Marktplaats krijgen er een serieuze concurrent bij.

Marktplaats van Facebook

Op de marktplaats van Facebook kun je eenvoudig spullen kopen en verkopen van particulieren. Het kopen en verkopen van spullen is volgens Facebook zeer eenvoudig en biedt extra zekerheid. Zo kun je direct doorklikken naar het profiel van de verkoper en zien of je connecties hebt met diegene. Ook zie je hoelang iemand al op Facebook actief is.

Facebook Marktplaats

De functionaliteit is niet nieuw want eerder werd de marktplaats al uitgebreid naar hoofdzakelijk Engelstalige landen. Bij die landen komen nu nog eens 17 landen bij waaronder Nederland en België. Tijdens de initiële uitrol van de marktplaats op Facebook werden er in de Verenigde Staten al 18 miljoen producten, in de maand mei dit jaar, aangeboden. De online marktplaats van Facebook zal in eerste instantie via de applicaties toegankelijk zijn, of en wanneer de desktop variant beschikbaar zal zijn is nog niet duidelijk.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel