Facebook Marktplaats komt in augustus naar België en Nederland

Facebook komt met een alternatief voor handelsplatform Marktplaats. Met de eerder aangekondigde dienst Facebook Marketplace zal het sociale netwerk volgende maand in de Benelux verschijnen, zo melden bronnen.

Facebook Marktplaats naar Benelux

Facebook Marketplace werd vorig jaar oktober door het sociale netwerk aangekondigd. Via dit platform moet het mogelijk worden om tweedehands producten te verkopen en te kopen. De dienst is tot op heden alleen beschikbaar in Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Facebook Marktplaats

Het aantal landen wordt in de komende weken echter flink uitgebreid. Nog deze maand zou Facebook de dienst beschikbaar stellen in Italie, Spanje, Portugal en Ierland. Medio augustus moet de marktplaats beschikbaar zijn in de Benelux (Nederland, België en Luxemburg), Frankrijk en Duitsland.

De informatie hierover komt van interne documenten die in handen zijn van het Duitse ‘Der Tagesspiegel’. Facebook wil niet reageren op de berichtgeving maar geeft aan dat het hoopt binnenkort van start te kunnen gaan in andere landen.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel