Facebook krijgt marktplaats-functie: koop en verkoop spullen

Het sociale netwerk Facebook komt met een marktplaats-functie waarmee gebruikers tweedehands spullen kunnen aanbieden. Ook moet dit de plaats worden waar je juist spullen van anderen kunt kopen. Wordt met Facebook Marktplaats het einde ingeluid van het delen van linkjes naar je advertentie op Marktplaats?

Facebook Marktplaats

Facebook Marktplaats, in sommige landen ook bekend onder de naam Facebook Marketplace, is de nieuwe feature in de Facebook-app. De nieuwe functie wordt binnenkort uitgerold en maakt het mogelijk om tweedehands producten te verkopen en te kopen. De ruil- en verkoop-groepen op Facebook zijn al erg populair wereldwijd. De marktplaats-functie moet het (ver-)kopen van spullen nog makkelijker maken.

Facebook Marktplaats

Bij het openen van de marktplaats-functie krijg je direct een overzicht met foto’s van producten die in de buurt verkocht worden. Ook wordt het algoritme gebruikt om te bepalen wat jij graag wilt zien. Natuurlijk kan ook je de zoekfunctie gebruiken en hierbij filteren op prijs, locatie, categorie en natuurlijk trefwoord. Als je interesse hebt in een product kan je direct via het tab Marktplaats contact opnemen met de verkoper.

Vanaf deze week wordt de functie uitgerold naar de Facebook-gebruikers in Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In de maanden erna zal de marktplaats uitgerold worden naar andere landen. Wanneer we de Facebook Marktplaats in Nederland en België kunnen verwachten is nog niet bekend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel