Facebook Messenger voegt SMS-integratie toe aan app

Facebook Messenger rolt een nieuwe update uit voor de berichten-app. Wat Google eerder al probeerde met Hangouts, doet Facebook nu met Messenger. Het integreert de SMS-functie in de chat-app van Facebook. Hierdoor worden voortaan berichten gebundeld.

Facebook Messenger en SMS

Met de nieuwe update van Facebook Messenger kan je voortaan je SMS-berichten via de app van Facebook lezen. De update voor de applicatie wordt vanaf nu uitgerold naar de Android-bezitters. Via Facebook Messenger kan je voortaan dus niet alleen berichten die je als SMS hebt ontvangen lezen, maar ook berichten als SMS verzenden naar anderen. De app kan dus je SMS-applicatie vervangen.

Facebook Messenger SMS

Facebook is niet de eerste partij die de chat-app uitbreidt met SMS-ondersteuning. Google kwam eerder met SMS-ondersteuning voor de app Hangouts, Echter leek dit geen succes te hebben en heeft het de functie langzaamaan weer uit de app gehaald. De SMS-functie in Messenger is te herkennen aan de paarse kleur. Om de SMS-functie te gebruiken dient de gebruiker wel eerst zijn of haar telefoonnummer met Facebook te verifiëren.

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel