Facebook Messenger krijgt Snapchat-functies: gebruikersnamen en QR-codes

Facebook Messenger beter bekend als Messenger telt nu maandelijks 900 miljoen actieve gebruikers. Met het bekend maken van dit feit heeft David Marcus, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Messenger, nieuwe functies gedeeld en deze komen je misschien bekend voor uit een andere app.

Messenger kijkt naar de concurrent

Wie wel eens gebruik maakt van Messenger kan binnenkort nog makkelijker een profiel delen. Middels een speciale QR-code kunnen gebruikers elkaar makkelijker toevoegen, hiervoor krijgt de app ook een scherm waarin de code gescand kan worden. Deze nieuwe Messenger codes hebben veel weg van de manier waarop Snapchat contacten elkaar kunnen toevoegen. Het delen van deze codes is mogelijk op iOS en op Android.

Messenger Snapchat codes

Naast de nieuwe codes krijgt Messenger ook gebruikersnamen en een mogelijkheid tot het delen van een korte URL naar een profiel. Deze URL’s naar een profiel beginnen met “m.me/” gevolgd door de gekozen gebruikersnaam.

Om Messenger van Facebook te kunnen gebruiken moet je de app downloaden uit de Google Play Store. Je kunt er ook voor kiezen om de webclient te gebruiken voor Messenger.

Messenger
Messenger
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis
Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel