Facebook komt met Messenger Lite: een lichtere chat-app

Facebook heeft een nieuwe applicatie aangekondigd waarmee een afgeslankte versie van Messenger wordt aangeboden. De app Facebook Messenger Lite moet het mogelijk gemaakt worden om met elkaar in contact te blijven, ook wanneer je last hebt van een traag netwerk of trage telefoon.

Messenger Lite

Messenger is de berichtendienst van Facebook en de app is sinds enige tijd verplicht als je nog wilt chatten via de Facebook-app. Meer dan een miljard mensen gebruiken de chat-dienst. Hierbij is er veel verschil in het soort apparaat dat gebruikt wordt. Vooral in landen met een relatief matig netwerk of mensen met trage telefoons, zijn grote, uitgebreide apps een probleem.

messenger lite

Facebook komt nu met de app Messenger Lite, een applicatie van minder dan 10MB groot en biedt verder wel verschillende mogelijkheden. Zo kan je uiteraard berichten sturen en ontvangen, stickers ontvangen en foto’s sturen. Waar bij Messenger de hoofdkleur blauw met witte elementen is, is dit bij Messenger Lite wit met blauwe elementen.

Uitrol en beschikbaarheid

Messenger Lite zal vanaf nu uitgerold worden in Kenia, Tunesië, Maleisië, Sri Lanka en Venezuela. En in de komende maanden zullen andere landen volgen. Eerder bracht het bedrijf Facebook Lite al uit, deze app kwam niet naar Nederland en België. De kans dat de lichtere variant van de chat-app wel naar ons land komt, is klein.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel