Google lanceert eigen taken-app Tasks: dit kun je ermee

Google Tasks is een handig platform waarmee je inzicht kunt krijgen in je taken. Een officiële app was er echter niet. Samen met het nieuwe design voor Gmail introduceert Google ook de eigen Google Tasks app.

Google Tasks app

Er is een eigen applicatie uitgebracht voor Google Taken, ook wel bekend als Google Tasks. Het ontwerp van de applicatie oogt fris en duidelijk, en geeft je een overzicht van de taken die je hebt toegevoegd aan je Google Taken-account. Tevens zien we een vernieuwd Material Design, een stijl waarover we naar verwachting tijdens Google I/O meer te weten over komen.

Google Tasks

Bij het aanmaken van een taak kan gewisseld worden van de lijst, zo kun je je taken beter onderverdelen, bijvoorbeeld werk, privé, hobby of andere categorie. Tevens is het mogelijk subtaken toe te voegen. Additioneel is er een mogelijkheid om een omschrijving en een einddatum aan een taak te hangen.

Een andere optie in Google Tasks is dat je gemakkelijk taken kunt ordenen en verplaatsten. Tevens is er Gmail-integratie waarmee je mails in de nieuwe Gmail interface kunt doorzetten naar de taken-app. De titel van het onderwerp wordt dan als taak toegevoegd, waarbij je vanuit de taken-app direct naar de desbetreffende mail kunt gaan.

Er mist nog wel wat…

Wat ik persoonlijk een groot minpunt vind is dat het niet mogelijk is een tijd te kiezen. In de screenshots zie je weliswaar tijden staan, maar de Google Tasks app doet hier niks mee. Deze taken heb ik aangemaakt met mijn vaste to-do app; SplenDo, ook met Google-integratie.

Daarbij missen nog wel meer zaken. Er is geen Android Wear-ondersteuning (nu Wear OS), wat we toch wel hadden verwacht bij een Google-app. Tevens kan het niet overweg met Google Assistant, is er geen widget en kun je geen taken delen. Wellicht wordt het aantal functies nog uitgebreid, maar voor nu is het een vrij basic-app.

Downloaden

Je kunt de Google Tasks app gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Google Tasks
Google Tasks
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel