Android 8.0 Oreo tip: melding ‘… is op de achtergrond actief’ verbergen

Android 8.0 Oreo is de nieuwe versie van Android en zit boordevol mogelijkheden. Echter is het niet alleen maar positief. Een nadeel is bijvoorbeeld de notificatie ‘WhatsApp is op de achtergrond actief’ die steeds opduikt. Wij leggen uit hoe je deze meldingen kunt verbergen.

‘Actief op de achtergrond’ melding verbergen

Android Oreo is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem en heeft inmiddels twee versies; 8.0 en 8.1. Een vervelend nadeel aan 8.0 wordt met de update naar Android 8.1 Oreo weggepoetst, maar voordat die update uitgerold wordt zijn we wel even verder.

In dit tip-artikel bespreken we de melding ‘…is op de achtergrond actief’, deze melding kan in verschillende gevallen opduiken. In ons geval is de notificatie bijvoorbeeld te zien als we WhatsApp Web/Desktop gebruiken op de computer. Op dat moment verschijnt de melding ‘WhatsApp is op de achtergrond actief’ en deze kan niet weggeveegd worden. Mocht je je ook storen aan dit soort notificaties, dan kun je dit gelukkig middels een omweg uitschakelen.

Notificatie verbergen in statusbalk

Wil je de achtergrond actief-melding uitschakelen; volg dan onderstaande stappen. Houd er rekening mee dat de benaming van opties soms kan verschillen. In dit geval houden we de opties aan zoals bij Huawei;

  1. Open ‘Instellingen’
  2. Kies ‘Apps en Meldingen’
  3. Kies ‘Apps’
  4. Selecteer bij de drie puntjes (meer) de optie ‘Systeemprocessen weergeven’, of systeem-apps tonen
  5. Zoek vervolgens ‘Android System
  6. Druk op ‘Meldingen’
  7. Kies de optie ‘Apps running in background’
  8. Zet de optie ‘Weergeven in de statusbalk’ uit
  9. Dat was het, de melding zal nu niet meer verschijnen in de statusbalk. De notificatie verschijnt dan nog wel als je de notificaties uitklapt.

Hide ‘Running in the Background’ notification app

Mocht je helemaal van de melding af willen, dan is er nog een andere mogelijkheid. Uit de Play Store (via onderstaande button) kun je de Hide ‘Running in the background’ notification app downloaden. Deze app geef je toegang tot de permissie tot het verkrijgen van toegang tot notificaties.

Zodra je dit hebt gedaan wordt de melding verwijderd en verborgen gehouden. Overigens kun je bij de instellingen van de app nog aanpassen dat alleen bepaalde apps met deze melding gemute worden.

Hide"using battery"Notification
Hide"using battery"Notification
Ontwikkelaar: iboalali
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel