Google voorziet Wear OS van nieuwe Assistent-functies

Google voorziet de draagbare versie van Android; Wear OS (voorheen Android Wear), van nieuwe mogelijkheden. Het moet mogelijk worden om meer een conversatie te krijgen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van slimme suggesties en zogenoemde acties.

Wear OS wordt slimmer

Sinds enige tijd gaat Android Wear door onder de naam Wear OS. Een nieuwe update die in de komende dagen uitgerold zal worden, brengt meer functies naar het platform. Er was al integratie voor Google Assistent en deze mogelijkheden worden nu uitgebreid.

Dankzij slimme suggesties van Google Assistent, kun je direct op het scherm van je smartwatch kiezen voor relevante vervolgvragen of uit reacties kiezen om zo het gesprek voort te zetten. Zo kun je bij het vragen naar het weer direct ook voor de komende dagen, morgen of het komende weekend het overzicht opvragen.

Wear OS Assistent

Tevens wordt gebruik gemaakt van gesproken reacties. Hierbij krijg je het antwoord op je vraag te horen, in plaats van dat je naar je scherm moet kijken. Dit zal niet met iedere wearable werken, omdat er gebruik gemaakt wordt van de speaker of een Bluetooth-hoofdtelefoon die verbonden is.

Een andere nieuwe feature is Actions. Hiermee kun je dus gericht acties laten uitvoeren, waarbij je bijvoorbeeld zou kunnen denken aan het alvast verwarmen van je huis. Echter werkt Google hiervoor samen met derde partijen die aan de slag kunnen met de integratie. Tijdens Google I/O volgende week zullen we meer te horen krijgen over de nieuwe functionaliteit, zo is de verwachting.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel