Wear OS: eerste Developer Preview brengt vele verbeteringen

De eerste Developer Preview van Wear OS, de nieuwe naam van Android Wear, is uitgebracht. Voor de smartwatches worden er een reeds verbeteringen doorgevoerd, in onder andere de accuduur. We zetten de wijzigingen op een rij.

Wear OS: Developer Preview 1

Google heeft de eerste Developer Preview uitgebracht van Wear OS. Dit is de nieuwe naam voor Android Wear. De nieuwe functies die we tegenkomen hebben betrekking op de accuduur en geven daarnaast ook toegang tot features die we eerder zagen bij Android P.

Om batterij te besparen kan de smartwatch voortaan automatisch de verbinding met Bluetooth, WiFi en eventueel het mobiele netwerk uitschakelen als de watch langere tijd niet gebruikt wordt. Tevens zal niet meer automatisch met een WiFi-netwerk verbonden worden als de Bluetooth-verbinding is verbroken. Een andere maatregel die Google neemt, is het beperken van activiteiten op de achtergrond. Uiteraard blijven watch faces wel gewoon actief.

Een andere verbetering die in Wear OS Developer Preview 1 is te vinden, vinden we terug bij het donkere thema. Dit thema werd in Android Wear 2.8 al geïntroduceerd, maar nu kan deze ook als standaard thema ingesteld worden voor wear-apps. Ontwikkelaars krijgen verder toegang tot de mogelijkheid om bijvoorbeeld niet officiële SDK-methodes te blokkeren; een feature die we zagen bij Android P.

De eerste Developer Preview van Wear OS is bedoeld voor ontwikkelaars. Daarbij is deze testversie alleen beschikbaar gesteld voor de Huawei Watch. Het is op dit moment niet bekend welke horloges allemaal de definitieve update zullen krijgen. Als je in het bezit bent van een Huawei Watch 2 Bluetooth, dan kun je hier de Preview downloaden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel