Android Wear 2.9 krijgt ongelezen notificaties-indicator

De uitrol van Android Wear 2.8 is nog maar net afgerond of Google heeft het nieuwe Android Wear 2.9 aangekondigd. De update die nu ontwikkeld wordt bevat een aantal verbeteringen, waaronder de ongelezen berichten indicator.

Android Wear 2.9 in ontwikkeling

Android Wear 2.9 zal beschikken over een ongelezen berichten indicator. Deze indicator is te vinden op de wijzerplaat en geeft met een cijfer aan hoeveel ongelezen meldingen er zijn. Sommige watch faces geven dit al aan, maar lang niet allemaal. Ontwikkelaars kunnen daarbij een keuze aangeven in welke kleur de indicator moet worden weergegeven.

Android Wear 2,9

Google laat ook weten dat het voor Android Wear 2.9 werkt aan een teller voor resterende meldingen. Deze is te vinden aan de bovenzijde van het venster met notificaties. Je ziet dan tijdens het lezen van meldingen, hoeveel meldingen er nog openstaan. Tot slot werkt Google aan een reeks verbeteringen voor ontwikkelaars, waarbij het optimaliseren van hun apps voor de smartwatch wordt verbeterd.

Android Wear 2.8 is de meest recent uitgebrachte versie. In de komende tijd zal de ontwikkeling van Android Wear 2.9 doorgezet worden en wordt deze in de toekomst uitgerold.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel