Definitief: Android Wear heet nu Wear OS; wat gaat er veranderen?

Eerder deze week verscheen het bericht dat Google het over een andere boeg zou gooien met Android Wear. Nu is het definitief; Android Wear is niet meer; vanaf nu kunnen we spreken over Wear OS. Met de nieuwe naam wil Google een bredere doelgroep aanspreken en het voor de consument ook duidelijker maken. Wat gaat er veranderen?

Wear OS

Wear OS is de nieuwe naam van Android Wear. De naam dook van de week al op, inclusief het nieuwe beeldmerk. Nu heeft Google officieel de bevestiging gegeven dat de naamsverandering doorgevoerd zal worden. Volgens Google is Android Wear gebaseerd op de overtuiging dat draagbare technologie voor iedereen moet zijn. Hierbij maakt het niet uit welk horloge je om je pols hebt, of welke telefoon je in je zak hebt. Android Wear werd vier jaar geleden aangekondigd door Google en het zorgt nog niet voor het grote succes waarop iedereen had gehoopt.

De reden dat de naamsverandering wordt doorgevoerd heeft ook te maken met de iPhone. Android Wear, de voor smartwatch aangepaste versie van Android, is namelijk sinds langere tijd geschikt gemaakt voor Apple iOS. Hierdoor kun je je iPhone verbinden met je smartwatch.

Op dit moment zijn er geen grote veranderingen merkbaar door de aanpassing van de naam naar Wear OS. Wel wordt de Android Wear app ook met de nieuwe naam geleverd middels een update. Hierin zien we vervolgens ook een vernieuwde interface terug. Ook duikt bij verschillende gebruikers de nieuwe boot-animatie op van Wear OS op de smartwatch. In de komende dagen zullen alle gebruikers voorzien worden van de bijgewerkte versie. De kans is aanwezig dat Google tijdens Google I/O, begin mei, meer informatie geeft over mogelijke nieuwe features en verbeteringen in Wear OS voor de toekomst.

Wear OS by Google
Wear OS by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel