Android Wear biedt nu officieel ondersteuning voor Apple iOS [update]

Google heeft maandag aan het eind van de middag bekend gemaakt dat Android Wear officieel ondersteuning biedt voor Apple iOS. Het gaat hierbij om ondersteuning voor de Apple iPhone. De laatste dagen dook het bericht al op dat er Android Wear-ondersteuning kwam voor Apple iOS.

Android Wear en iPhone

Vanaf nu werkt Android Wear niet alleen meer met je Android-smartphone, maar ook met de Apple iPhone. Van het weekend verschenen duidelijke geruchten al over de ondersteuning. Vanaf vandaag wordt de update uitgerold die het mogelijk maakt om je iPhone te koppelen aan je smartwatch met Android Wear. Android Wear kan overweg met de iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarbij moet er gebruik gemaakt worden van Apple iOS 8.2 of hoger.

Android Wear Apple iOS

Meldingen van (gemiste) oproepen, berichten en meldingen van je favoriete apps worden getoond op je smartwatch. Daarnaast kan je gebruik maken van de slimme bewegingen zoals het bewegen met je pols, dat het scherm van je smartwatch doet oplichten. Je kan fitness-doelen stellen om zo je conditie te volgen. Tevens kan je spraakopdrachten uitvoeren zoals ‘Ok Google’. Vervolgens kan je de vraag stellen over bijvoorbeeld de weersverwachting of om een herinnering in te stellen.

De LG G Watch Urbane is de eerste smartwatch die ondersteuning gaat bieden voor Apple iOS. Alle toekomstige wearables met Android Wear zullen de ondersteuning krijgen voor Apple iOS. Het lijkt erop dat alle huidige en eerdere smartwatches geen ondersteuning krijgen voor Android Wear.

Update 18:57: Website 9to5Google meldt dat na het terugzetten naar fabrieksinstellingen ook de Moto 360, LG G Watch R en LG G Watch werken met Apple iOS.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel