‘Android Wear wordt snel gelanceerd voor Apple iOS’

Google zou volgens de laatste berichten zich in een vergevorderd stadium bevinden om Android Wear ook geschikt te maken voor Apple iOS. Hiermee gaat Google verder de strijd aan met Apple, die onlangs de Apple Watch uitbracht.

Android Wear voor iOS

Android Wear komt vermoedelijk over niet al te lange tijd beschikbaar voor Apple iOS. Dit zou betekenen dat bezitters van de Apple iPhone met iOS 8.2 en hoger gebruik kunnen maken van een smartwatch met Android Wear.

Amazon Huawei Watch

Gisteren verscheen de Huawei Watch op de Amerikaanse site van Amazon. Hier staat nadrukkelijk vermeld dat de nieuwe Huawei Watch werkt met Android 4.3 en iOS 8.2 en hoger. Doorgaans betrouwbare bronnen melden daarnaast aan Androidpolice dat iOS-ondersteuning voor Android Wear snel geïntroduceerd zal gaan worden.

Het is niet bekend of we deze aankondiging tijdens de IFA kunnen verwachten. Voorafgaand aan de IFA in Berlijn, om precies te zijn op 2 september, zal Huawei de nieuwe Huawei Watch aankondigen. Het is ook goed mogelijk dat de aankondiging van Android Wear voor iOS pas later plaats gaat vinden. Het is niet de eerste keer dat we berichten binnen krijgen over Android Wear-ondersteuning op iOS, in april zou het platform al bijna klaar zijn voor Apple iOS.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel