‘Google Nieuws gaat YouTube en Kiosk integreren in nieuwe nieuws-app’

Google Nieuws is een handige tool die het nieuws uit binnen- en buitenland voor je bundelt in één applicatie. Nu zouden er volgens berichten plannen op tafel liggen, om de dienst uit te breiden. Om een breder nieuwsaanbod te creëren zou Google aan een nieuwe app werken.

Google Nieuws wordt uitgebreid

Google Nieuws krijgt mogelijk een hoop nieuwe functies. Een bron meldt op basis van anonieme bronnen die bekend zouden zijn met de plannen, dat er een nieuwe Google Nieuws app komt. Deze applicatie zou niet alleen het nieuws uit verschillende media laten zien zoals nu het geval is, maar meer diensten combineren. Er zou gesproken worden over een integratie van Google Kiosk (ook wel Google Newsstand genoemd). In deze toepassing is content zoals tijdschriften te vinden, maar echt een succes kan dit niet echt genoemd worden. Als de informatie klopt, verdwijnt dit onderdeel en wordt het beste hiervan geïntegreerd in Google Nieuws.

 

Daarnaast zou Google ook werken aan integratie van YouTube in de nieuws-app. Hierdoor kan er bij nieuws passend beeldmateriaal geplaatst worden, om zo letterlijk een beeld te geven van het nieuws. Tevens zou Google de app nog sneller willen maken door de toepassing van AMP. Het is niet duidelijk wanneer de nieuwe app precies komt, maar de kans schatten we vrij groot dat het nieuws aankomende week tijdens Google I/O gepresenteerd zal worden.

Google Nieuws en Weer
Google Nieuws en Weer
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel