Google Maps krijgt ‘Voor jou’, AR-navigatie, Match en meer tofs

Google Maps wordt verder verbeterd. Tijdens Google I/O kregen we een voorproefje van de nieuwe versie van Maps zoals we die deze zomer zullen gaan zien. Er komt een speciaal ‘Voor jou’ tabblad met persoonlijke content. Ook de manier van het gebruik van Street View wordt verbeterd.

Google Maps wordt nog veel beter

De Android-app van Google Maps wordt uitgebreid met nieuwe features. De features zullen ook beschikbaar komen voor iOS. Als eerst is er het ‘For You’ tabblad. Hierin worden plaatsen voorgesteld die het beste bij jou passen. Denk aan plaatsen in je buurt van waar je op dat moment bent, en in welke locaties je interesse hebt. Een voorbeeld hiervan vind je hieronder.

Google Maps For You

Match

Wat in de foto ook direct opvalt is dat de interface wordt vernieuwd met opties onderin beeld. Er wordt dus gebruik gemaakt van een nieuwe navigatiebalk. Een andere nieuwe functie is ‘Match’. Hiermee wordt gekeken naar interessante plaatsen voor jou. Op basis van geplaatste reviews, interesses, eerder bezochte plaatsen en ander algoritme, kan Google Maps suggesties geven voor interessante locaties. Dit wordt aangeduid met een percentage genaamd ‘Match’. Hoe hoger deze score, hoe beter deze plaats bij jou past.

Google Maps Match

De nieuwe Foodie Lijst moet eetgelegenheden voorstellen. Hierbij wordt de informatie gebruikt van lokale experts, het algoritme van Google en vertrouwde uitgevers. Ook wordt gekeken naar plaatsen die momenteel trending zijn.

Google Maps suggesties

Gebruikers zullen ook de mogelijkheid krijgen om een lijst te delen. Dit kon al, maar dat moet veel beter gaan worden. Daarbij is er de functie ‘Vote in real-time’. Ideaal als je met je vriendengroep een aantal restaurants hebt gedeeld. Anderen kunnen hun voorkeur dan doorgeven door op het duimpje te tikken. Tevens kan snel een plaats toegevoegd worden aan een shortlist, door hem naar het desbetreffende icoontje te slepen.

Google Maps vote realtime

Navigatie

De navigatie zal ook in een nieuw jasje gestoken worden. De handige toevoeging aan Maps krijgt AR-navigatie. Dit betekent dat de camera ingeschakeld kan worden en zo nog gerichter instructies kan geven. Een voorbeeld hiervan vind je hieronder.

Google Maps navigatie AR

Tijdens Google I/O liet het bedrijf weten dat we de nieuwe functionaliteit rond de zomer kunnen verwachten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten. Tevens heeft Google kort aandacht besteed aan de navigatie voor motorrijders. We vermoeden dat deze functie dus ook toegevoegd zal worden aan de komende grote update.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel