Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact voorzien van Google Lens

De Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact zijn de twee nieuwste toestellen van de Japanse fabrikant. In onze reviews waren we al te spreken over de toestellen. De functionaliteit van de twee XZ2-modellen wordt nu uitgebreid met Google Lens.

Google Lens voor Xperia XZ2

Google Lens komt naar de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. Dit heeft Sony officieel bevestigd. De functie komt beschikbaar in de camera-app van de twee devices. Met de functie ingeschakeld kun je meer informatie krijgen over een object dat je scant met de camera. Je kunt online meer informatie vinden over datgene, tekst kopiëren en plakken en direct evenementen toevoegen aan je agenda.

Google Lens Xperia XZ2

In Nederland is de functionaliteit nog niet echt bruikbaar. De functionaliteit werkt beter als je je toestel instelt op de Engelse taal. Je ziet alleen dan wat Google Lens waarschijnlijk ziet, maar de rest van veel functies zijn niet van toegevoegde waarde. Dit verandert als Google Assistant ook in het Nederlands beschikbaar is, dit zal rond de zomer worden.

De Google Lens-functionaliteit voor de Sony Xperia XZ2 en Compact wordt middels een software-update uitgerold. Dit gebeurt gefaseerd waardoor het even kan duren voordat het bij iedereen beschikbaar is. Ben je benieuwd naar de twee toestellen, lees dan de uitgebreide Xperia XZ2 review en Xperia XZ2 Compact review.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel