Google Play Store zet in op wit thema: bredere uitrol op komst

De Google Play Store app gaat er definitief anders uitzien. Bij meer gebruikers is nu de vernieuwde weergave met het witte thema opgedoken. Hiermee wil Google van de groene kleur stappen zo lijkt het.

Wit thema voor Google Play Store

Enkele weken geleden schreven over de invoering van witte elementen voor de Play Store app voor Android. Nu lijkt het erop dat Google het witgekleurde thema definitief in gaat voeren. Het oogt hiermee minder speels en wellicht wat kaler; nu de groene kleur wegvalt. In de nieuwste versie van het installatiebestand is op te maken dat het witte thema definitief doorgevoerd wordt.

Nieuw is ook het app-venster met de omschrijving en changelog. De ‘What’s new’ sectie komt in de nieuwe versie van de Play Store bovenin te staan, boven de samenvatting. De opties blijven verder hetzelfde, hoewel we in bovenstaande afbeelding wel een verschil zien in het menu; links de nieuwe versie, rechts de huidige versie.

Google Play Store wit changelog

Het lijkt erop dat Google binnenkort zal starten met het verspreiden van de update. De witte kleuren lijken toegevoegd te worden middels een server-side update. Mocht je de nieuwe interface al hebben, dan vernemen we dat natuurlijk graag. Eerder zagen we al de witte kleur in Google Maps, die het blauw heeft vervangen.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel