Google Play Store update: changelog voortaan direct in app-overzicht

Google rolt een server-side update uit voor de Google Play Store app op Android. Vanaf nu wordt het mogelijk om sneller de changelog met de wijzigingen te raadplegen, direct uit het app-overzicht. Eerder werd de functie ook al gespot, maar werd toen weer ongedaan gemaakt.

Changelog in app-overzicht

Er wordt een nieuwe server-side update uitgerold voor de Google Play Store app. Met deze update zie je bij app-updates sneller de wijzigingen in de changelog. We zagen in juni deze feature al voorbij komen, waarbij de changelog direct opgeroepen kon worden vanuit het Mijn apps overzicht, echter verdween die functie enkele dagen later weer in alle stilte.

Nu lijkt Google toch klaar voor de definitieve uitrol van de functie. De in-line changelogs vind je dus terug onder het kopje ‘Mijn apps en games’. Daarbij vind je achter elke app een pijltje waarmee je het venster uit kunt klappen. Hier zie je vervolgens de changelogs van de apps terug. Wanneer een ontwikkelaar geen tekst achter heeft gelaten bij een update, wordt dit aangegeven met de tekst ‘Informatie niet aangeleverd door ontwikkelaar’.

Zoals gezegd wordt de nieuwe weergave van changelogs uitgerold middels een server-side update. Je hoeft hier dus niets verder voor te doen. Uiteraard blijven de changelogs ook in het venster van de app zelf te zien. Het kan even duren voordat de wijzigingen bij iedereen zichtbaar zijn.

Onlangs werd al een update uitgerold met de rankings en het vernieuwde startscherm.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel