Google Play Store: ranking van apps wordt nu uitgerold in Nederland

De gebruikers van de Google Play Store kunnen vanaf nu een nieuwe feature tegenkomen. De interface van de Android-app van de Play Store wijzigt zo nu en dan wel eens, en nu is dat weer het geval. De ranking in de toplijsten wordt nu getoond in Nederland.

Ranking in Play Store

In oktober doken de eerste berichten op over de weergave van de ranking bij een resultaat in de Google Play Store. Met één blik kon je zien hoe populair een applicatie is. De wijziging is nu ook doorgevoerd in Nederland en opgedoken bij de eerste gebruikers, waaronder bij ons.

Bij een app-resultaat zie je onder de installatie-knop een extra onderdeel; de ranking. Hierin kun je zien dat een bepaalde app bijvoorbeeld op een derde plaats staat van meest populaire app in de lijst met communicatie-apps. Er wordt onderscheid gemaakt tussen categorieën en betaalde/gratis apps. Een applicatie die lager staat dan een vijftiende plek krijgt de vertoning niet. Staat een app bijvoorbeeld op plek 28, dan wordt dit dus niet getoond.

De nieuwe feature moet gebruikers sneller informeren over de populariteit van een game of app. Door op het nieuwe onderdeel te tikken, kom je direct uit bij de toplijst waarin je dus nog meer apps kunt vinden. Google kiest voor een server-side update; het is dus niet nodig om een andere handeling te verrichten. Het kan gaan om een gefaseerde uitrol, waardoor het even kan duren voordat de feature bij iedereen beschikbaar is.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel