Google Play Store rolt nieuwe interface startschermen uit in Nederland

De Google Play Store wordt regelmatig bijgewerkt met vernieuwingen. Nu zijn bij de eerste gebruikers nieuwe wijzigingen doorgevoerd in de interface van de Play Store-app. Hierbij zien we nieuwe startschermen met een andere manier van navigeren.

Nieuwe startschermen voor Play Store

Enkele jaren geleden was het nog de Android Market en sinds 2012 alweer is het de Google Play Store. In de afgelopen jaren is de Play Store voorzien van verschillende verbeteringen en nieuwe features. We zagen eerder al nieuws voorbij komen over nieuwe schermweergaven van de Play Store en nu lijkt Google definitief te zijn begonnen met het uitrollen van deze schermen.

Google Play Store startscherm 01

Bij ons op de redactie zijn middels een server-side update de nieuwe startschermen in de Play Store te zien in de app. In de sectie van het startscherm zoals je de Play Store opent zie je nu bijvoorbeeld de opties Voor jou, Populairste items, Categorieën, Keuze van de redactie, Vroegtijdige toegang en Gezin. De opties hier zijn dus niet veranderd, maar wel in een nieuw jasje gestoken. Voorheen bestond dit uit groene ovale knoppen en nu zijn het witte blokken.

Bij alle secties

Niet alleen bij de applicatie-weergave is de bediening hiervan veranderd. We zien dit ook terug bij de andere secties in de Play Store. Denk aan Kiosk, Films, Games, Muziek en Boeken. Het resultaat daarvan vind je in de screenshots in dit artikel.

Het gaat om een langzame roll-out van Google. Wijzigingen die bij de ene gebruiker al wel opduiken, kunnen pas weken later bij een andere gebruiker zichtbaar zijn. Je bent hiervan dus afhankelijk van Google wanneer de server-side update voor jouw toestel beschikbaar is. Los van de andere startschermen zijn er geen wijzigingen gevonden in andere onderdelen van de Google Play Store app.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel