Google test nieuwe interface Play Store: kleurloos en kaal

Google test een redesign voor de Google Play Store-app voor Android. De applicatie gaat al enige tijd in de huidige vorm mee, waarbij er af en toe verbeteringen worden doorgevoerd. In de nieuwe test valt het minimalistische, of beter gezegd; kale, ontwerp op.

Google Play Store zonder kleuren?

Er zijn screenshots verschenen van een nieuw ontwerp voor de app van de Google Play Store. Google zou bezig zijn met het testen van een nieuw design onder een kleine groep gebruikers. De kleine groep gebruikers zou de update over-the-air krijgen, dus een APK komt hier niet aan te pas.

Google Play Store redesign wit

Er zijn meerdere veranderingen te zien. Als eerst is het ontbreken van de herkenbare groene kleur iets dat opvalt. De groene kleur komt wel terug in de installatie-knop die nu een stuk breder is geworden. Daarbij zijn de icoontjes met beoordelingen, categorie, aantal downloads en categorie niet zichtbaar, maar mogelijk ontbreken deze nog vanwege de test. Dit kan ook verklaren waarom er nog zoveel witruimte te zien is.

Wat verder opvalt is dat het venster met de changelog met wijzigingen na een update niet meer groen is. In plaats van een groene achtergrond is deze nu wit. Daarbij is direct de updatedatum te zien. Het is op dit moment niet bekend of Google het bij een test houdt of dat Google inderdaad bezig is met een flink redesign voor de Play Store.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel