Google Play Store app krijgt notificatievenster en modulaire apps

Google heeft verbeteringen doorgevoerd in de Play Store app. Er kan gebruik gemaakt worden van een nieuw notificatievenster en er zijn aanwijzingen gevonden voor nieuwe features. Denk aan modulaire apps, review-historie en peer-to-peer app-updates.

Google Play Store krijgt notificatievenster

De Google Play Store is een grote verzamelplaats met een enorm aanbod van apps, games en meer. Met regelmaat voert Google verbeteringen door in de Play Store app, zo ook wat nu het geval is. Google is begonnen met het toevoegen van een nieuwe menu-optie genaamd ‘mijn notificaties’. In dit notificatievenster vind je meldingen die door de Play Store zijn gegeven zoals nieuw verschenen titels.

Peer-to-Peer

Daarnaast zijn in de code nieuwe aanwijzingen gevonden voor nieuwe features. Middels peer-to-peer app-updates moet het mogelijk gemaakt worden om app-updates binnen te halen via een apparaat in de buurt. Er wordt dan geen internetverbinding gebruikt. Vooral voor in markten waar (snel) internet niet vanzelfsprekend is, kan dit uitkomst bieden. De functie kan bijvoorbeeld werken met WiFi Direct of de Nearby API.

Instant app in Google Play Store

Modulaire apps

Tevens zijn aanwijzingen gevonden voor modulaire apps. Dankzij Instant Apps is het mogelijk om zonder installatie de app (deels) te gebruiken, maar de modulaire apps gaan iets verder. Een app of game wordt onderverdeeld in meerdere delen, modules. Stel dat je een game speelt met 15 levels, zou het kunnen zijn dat je eerst niveau 1 tot en met 5 download, waarna de andere levels gedownload kunnen worden.

Geschiedenis van reviews

De bewerkingsgeschiedenis van gebruikers wordt inzichtelijk voor iedereen. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om te zien dat een eerdere versie veel beter (of slechter) scoorde dan hoe de app nu is.

Het notificatievenster wordt nu al uitgerold, al is deze nog bij veel gebruikers niet beschikbaar, ook bij ons niet. De andere functies zijn als aanwijzing gevonden in de code van de app. Het is hiervan nog niet bekend wanneer de features beschikbaar komen.

Lees ook

Reageer op dit artikel